Forum Replies Created

  • skippari

    ..on se kriittinen päivä. Eli sen jälkeen Yhteisön alueelle tuodut veneet pitää olla setifioituja / pitää jälkisertifioida. Eli jos ostaa toisesta EU-maasta ennen ko. päivää EU-maahan esim. USA:sta tuodun veneen, niin no problem. Mutta jos vene on tuotu EU:hun tämän päivän jälkeen, pitää olla CE. Tuontiajankohta on todistettavissa esim. tullauspapereilla tai ALV-todistuksella.

    Se on totta, että monissa maissa joustetaan CE-merkinnästä paljonkin (ainakin Saksassa), mutta sieltä en lähtisi sisäkauppana tuomaan paattia ilman CE:tä (siis semmoista paattia, johon CE vaaditaan). Maahantuonti, rekisteröinti ja vakuutus eivät ole ongelmia, mutta viimeistään jälleenmyynnissä tulee probleemia.

    Oma lukunsa on sitten ns. CE-merkityt veneet, Euroopasta saa esim. jenkkiveneen ihan edullisesti ja CE-merkintäkin järjestyy muutamalla satasella. Silloin tulli ym. instanssit ovat aika aseettomia ja jälleenmyyntikin onnistuu. En tiedä voiko tästä joku jäädä joskus kiinni, mutta meiltä jäi ainakin tekemättä.

X