Forum Replies Created

 • aragorn

  Oletko varmistanut polttoainepumpun kunnon. Kokeile, ellet jo ole kokeillut sammuttamisen jälkeen just ennen uutta yritystä pumpata käsipumpulla kaasari täyteen.

  Vielä on yksi mahdollinen vika, kampikammion vuoto, joka suurenee koneen lämmetessä. Ei välttämättä vaikuta, kun kone käy, mutta nykiessä käyntiin et saa kovin suuria kierroksia koneeseen, jolloin paine ei kasva riittävästi.

  aragorn

  Olet aivan oikeassa, on olemassa toinenkin taho, Trafi. Kannattaa päivittää tiedot veneen katsastuksesta Trafin sivuilta. Lyhykäisyydessään, Trafi on velvoittanut pienet huviveneet, joita ei käytetä ammattiliikenteessä SPV.n liittojen katsastettaviksi. Meitä katsastajia ei kielletä, mutta ei myöskään kehoiteta katsastamaan vapaamatkustajia.

  in reply to: Vakuutus #3815
  aragorn

  Kuten eräs suomalainen yhtiö mainostaa. Itselleni on sattunut kaksi vahinkoa. Kirjallisen vahinkoilmoituksen tehtyäni parin arkipäivän sisällä on tullut kirjallinen lupa korjaukseen valitsemassani korjaamossa.
  Vakuutusmaksu saatta olla satkun tai pari kalliimpi, mutta en ole joutunut esittämiinne vaikeuksiin.

  aragorn

  Haittaa ei ole, mutta hyötynä neste suojaa moottoria korrosiolta.

  aragorn

  Olet hoksannut aivan oikein. Erilaiset yhdistykset, esim. SPV tai SKP ovat yhdistyksiä, mihin voi vapaaehtoisesti liittyä. Jos et kuulu, esim SKP.hen et myöskään voi kantaa sen lippua tai rintamerkkiä.

  aragorn

  Veneilijän vuosikirjassa on kaikkien Suomen veneily-yhdistysten lipun erikoismerkit, mikä on jokaisen veneily-yhdistykseen kuuluvan seuran lipussa.

  aragorn

  Silloin kun yhdistymistä puuhattiin, olin sitä vastaan. Pohdin sillon, että miksi purjehtijoiden pitäisi nostaa motareiden imagoa veneilyssä?

  Mitäs sanot?
  Nyt ollaan yhdessä, eikä tämä kovin kauhealta minusta tunnu.

  Juniorikoulutus maksaa ja eikö kuitenkin ole hyvä, että nuoret saavat oikeanlaista ja ammattitaitoista ohjausta vesillä liikkumiseen.
  Ei kumpikaan – ei edellinen eikä nykyinenkään liitto – katsasta, eikä tee veneilystä sitä kautta turvallisempaa. Ohjauksella, mikä sillä muutamalla satasella nuorille kustannetaan , toivotaan turvallisempaa veneilyä kaikille ja asenteen muutosta myös nuorten vanhemmille.

  Onko sinusta samantekevää pärjäävätkö suomalaiset urheilijat maailmalla?
  Se mitä entinen seuranne maksoi tukena urheiluun, ei varmasti ollut montaakaan euroa.

  Kai tiedät, että kun ette enää kuulu SPV:hen teillä ei ole enää oikeutta käyttää hienoa lippuanne.

  aragorn

  Jos haluat veneen jota voi oikeasti purjehtia katsele purjeveneitä. Joku kahdella perähytillä varustettu vene varmaan riittää pidemmäksikin aikaa. Satkun seuduilla varmaan on jotain euroopassa tehtyjä esim. ranskalaisia tai saksalaisia. Matkaveneet on suurimmilta osin rauhallisia purjehtimaan.

  in reply to: Öljynvaihdon #5394
  aragorn

  Hommaa mieluimmin sähkötoiminen, hyvälaatuinen pumppu, jolla imet mittatikun reijän kautta vanhhan öljyn pois. Autotarvikeliikkeet myyvät sellaisia.
  Moottoriöljyn tulee olla lämmin, muuten et sitä saa ulos.

  aragorn

  Mukana tullut tulppa on yhtä hyvä kuin kaiun anturi, edellyttäen, että O renkaat ovat ehjät.
  Mikäli et luota siihen, niin laminointi on paras ratkaisu.

  aragorn

  Olen joskus aikaisemminkin sanonut, että todennäköisesti kannen vesikanavat on tukossa. Oletuksella, että pakoputki roiskii niinkuin ennenkin kunnolla vettä.
  Mikäli tehovipu moottorin kyljessä liikkuu normaalisti ja palautuu stopparia vasten on vika varmaankin keskipako säätimen jumiutumisessa.

  aragorn

  Intin veneet ja veneilijät eivät ole ammattiveneilijöita.

  aragorn

  Ehdottomasti H-vene. Vene on yksinkertainen suht kevyt käsitellä, kestää tuulta ja merenkäyntiä. Vene myös luovii hyvin ja antaa anteeksi käsittelyvirheet. Veneessä voi myös yöpyä pari kolme aikuista. Siihen saa myös hyviä käytettyjä purjeita kilpapurjehtijoilta. Tässä vähän alkusoittoa valintaasi. Kysele lisää joltain H- veneilijältä.

  in reply to: Kytkin ja melu #5951
  aragorn

  Hyvä, ei siis se melu, vaan että melutaan kun epäkuranttia tavaraa on liikkeellä.

  aragorn

  Olisikohan sylinterin kannen vesikanavat tukossa.

X