Tilaa

Forum Replies Created

 • in reply to: Täysi satama #6070
  regular
  Alkuperäinen kirjoittaja: aragorn
  On ollut aika hauska lueskella viestejänne, ei kun kirveen kanssa vastavirtaan, jos sieltä lastu uiskentelee. Regulaarille voisin toivoa täysiä, tuulisia, sateisia ja kylmiä säitä satamiin tullessa, ja muista kailottaa kaikille, ettei lähellesi sitten kaivata muita.

  puhe on ollut koko ajan veneen takapäästä ja paloturvallisuudesta ja se näyttää muutamalle olevan vaikeaa käsittää.millä työnnät veneen irti laiturista jos takana on toinen vene.siinä ei ole kauan aikaa selvitellä asiaa kun vene on palanut ja myös viereiset veneet.tuntuvat jotkut ruotsinvallan aikaiset veneilytavat olevan tärkeämpiä kuin turvallisuus.nämä tavat ovat peräisin ajalta jolloin tultiin soutaen rantaan käännyttämään saastaisia suomi pakanoita kristinuskoon.vaikka silloinkin paavit olivat humalassa niin ei ollut veneissä liesiä eikä sähkölaitteita ym muuta rompetta mistä palo voi saada alkunsa.tilaa on ankkuroidakkin ettei tarvitse toisten veneissä roikkua ja rampata kansien halki.

  in reply to: Täysi satama #6066
  regular
  Alkuperäinen kirjoittaja: Ajja
  Taisit sekoittaa reviiriajattelun ja turvallisuuden.
  Ihan äkkiseltään en muista yhtään tapausta, jossa vierassatamassa olisi palanut veneitä kiinni köysissä.

  Onhan se tietenkin niin, että turvallisuuteen vetoaminen on hyväksyttävämpää kuin se, ettei vain halua muita lähelleen. Toisaalta kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen.

  kerta se on ensimmäinenkin ja voi olla myös viimeinenkin ja mitä läheisyyteen tulee niin onhan molemmilla sivuilla ja edessä jengiä ja jos sitä kankkusessa oikein pelottaa niin voihan sinne taaksekkin jonkun pyytää.suomalainen mies on yleensä aika tarkka ahteristaan yleensä sinne ei päästetä ketään.tiedä sitten nykyään?

  in reply to: Täysi satama #6064
  regular
  Alkuperäinen kirjoittaja: ARAGORN
  Ei satamat ole ikinä täysiä, valitse sopivalta näyttävä väli huomioiden, että ainakin toisessa veneessä on joku kannella. Pyydä häntä auttamaan, koska muualla ei oikein näytä olevan sopivaa paikkaa, kun tulet hänen perään/ kylkeen. Normaali Suomalainen veneilijä ymmärtää kyllä tilanteen.
  Naapurimaissamme ei liikoja kysellä, siellä tullaan viereen/ perään ja iloisesti tervehditään ja tarjotaan kiinnitysköyttä.

  paloturvallisuuden kannalta idioottien hommaa. vene palaa niin nopeesti että sitä on vaikea saada muutenkaan laiturista irti polttamatta koko laituria ja muita veneitä,saatika sitten että veneitä aletaan kiinnittämään peräkanaa.sitä paitsi poijut harvassa paikassa on mitoitettu tollasille kuormille.itse en anna kiinnittyä taakseni enkä myöskään itse änkeä mihinkään mihin vene ei sovi.oli naapurimaitten tapa mikä hyvänsä,kaikkea ei tarvitse olla apinoimassa riittää kun käyttää tervettä järkeä.

X