Tilaa

Forum Replies Created

 • vertailuja?

  Etsiskelin lisää esimerkkejä huoltokustannuksista. Vanhassa Kippari-lehdessä (3/2005) on Evinrude E-tec 50 -moottorin käyttötesti. Moottoria vertailtiin Hondan BF50:een, jonka 20, 120 ja 220 tunnit huollot maksoivat yhteensä 730 euroa. Evinruden 300 tunnin huolto maksoi 130 euroa.

  vertailuja?
  Alkuperäinen kirjoittaja: simo
  Se polttoaineen kulutuskin on hiukan suhteellista, tehokkaampi ja kevyempi kone vie venettä pidemmälle litralla, vaikka tuntikulutus olisikin suurempi. Nelari voittaa ainoastaan tyhjäkäynnin hiljaisuudella. Eli jos vanha kone pelaa, älä vaihda

  Moottorin voisi vaihtaa myös muutamaa vuotta uudempaan hieman tehokkaampaan 2-tahtiseen. Muihin 2-tahtisiin verrattuna nykyinen moottori on äänekäs. Toinen miinus on se, että pitkään tyhjäkäynnillä ajellessa on välillä kaasuteltava. Tämän vuoksi aloin harkita nelitahtisen perämoottorin hankintaa, mutta vanhemmissa 2-tahtisissa on omat hyvät puolensa. Suoraruiskutukset on uutta ja tuntematonta tekniikkaa itselleni, kun toisaalta kaasuttimen irrottaa ja puhdistaa hyvinkin nopeasti.

  Mutta laittakaahan, muutkin euromääriä paljonko vuosihuollot maksaa.

X