Tilaa

Forum Replies Created

 • in reply to: Klassikkoveneitä #5429
  Mare Nostra

  Flipper hyvinkin klassikko, mutta ulkonäkö jakaa varmaan mielipiteitä (ks. esim Flipper 575). Muistaakseni tätä markkinointiin polttoainetaloudella aikaan, jolloin pikkupojat ostivat kerrallaan litran bensaa hintaan 86 penniä litra tai silleen. Joitain Flipper veneitä tehtiin Nauvossakin ja nyt tuon perintönä tehdään lasikuidusta mm. huikaisevia patsaita risteilyaluksiin (ks. http://www.fibresin.fi).

  in reply to: Klassikkoveneitä #5423
  Mare Nostra

  Top 5:
  Utö -veneet; tehty Porvoossa. Mahonkiveneyhdistyksen sivujen kautta asia avautunee ja jossain puuvenekirjassa on mahtava kuva näistä kaunottorista Kauppatorin rannassa.
  Coronet, tanskalaiset klassikot, erityisesti 21 DC, vieraassa satamassa aina tilaa Coronetille!
  Fjord, norjalaisia täällä paljon, Fjordling -kulttivene Ruotsissa tälläkin hetkellä
  Vator – suomalaisia, erityisesti avoveneitä vieläkin paljon päivittäisessä käytössä.
  Draco – norjalainen ajajan vene. ”Norjassa tehty jenkkivene” oli lähipiirin määritelmä.

  Viimeisessä Kippari -lehdessä oli artikkeli Hiittisten eteläpuolisesta saaristosta ja pieni kuva jostain poukamasta, jossa kaksi venettä. Toinen oli Coronet 24 Family 70-luvun alusta ja toimen Fjord DC, Weekender tai Holiday. Nämä veneet ovat edelleenkin siis normaalissa retkivenekäytössä!

  Muita merkkejä on ainakin Finmar; suomalainen hieno tuote, joita vieläkin liikkuu erityisesti matakaveneinä. Useimmat niistä tuntuvat kuitenkin olleen jossain vaiheessa niin arkisessa ja kovassa käytössä, että klassikkoveneiksi ne eivät erilaisten viritystensä vuoksi mielestäni kelpaa.

X