Tilaa

Forum Replies Created

 • Kala-Kalle

  Joskus olen nähnyt tuon kyseisen paatin muutaman metrin mastolla ja tukipurjeella varustettuna. Auttanee aika lailla. Näitähän on käytetty myös mm. Family Cruiserissa ja Nauticatin Trawlerissa, jotka molemmat rullaavat kanssa aika tavalla suorassa sivuaallokossa. Joskus ajelin pari kesää Kala-Kalle 24 uppiksella, joka sekin rullasi melkoisesti. Kerran ajelin Porkkalan yli 14 metrin tuulessa, ja sen jälkeen kyllä luotin veneeseen täysin. Isoimmat aallot tosin leikkasin hiukan keulalla viistoon.

  Kala-Kalle

  Ajelin tuosta ohi heinäkun lopulla, mutta näytti lähinnä telakalta, eikä ollut matkaveneitä laiturissa (ei ainakaan näkynyt perälippuja). Löytyykö tuosta jotain lisäinfoa jostain? Aina (rauhallisempi) vaihtoehto kiinnostaa noilla nurkilla.

  Kala-Kalle

  Varmaan on tämä asia jo poissa päiväjärjestyksestä, mutta muutama vuosi sitten löysin oman paattini Yanmar 2 GM:ään vaihtostartin Aditasta eikä ollut hintakaan paha.
  http://www.adita.fi/

  Kala-Kalle

  ja väylän syvyys tänä kesänä kolmisen metriä. Laitureilla enemmänkin.

  in reply to: Korpoström #6157
  Kala-Kalle

  Käytiin kesällä eka kertaa Rumar Strandissa ihan Korpoströmin naapurissa. Ravintolassa hyvä hinta-laatusuhde ja mainio aamiainen vitosella. Hyvä laituri ja likemmäs 20 poijupaikkaa ja sähkötkin löytyy (ja tietty myös vessat/suihku ja lisäksi saunakin erillisellä maksulla). En voi kuin suositella. Rauhallinen ja mukava paikka Korpoströmin härdelliin verrattuna.

  Kala-Kalle

  http://www.arifin.fi/category/33/tikkaat

  Mulla on ollut muutamia Arifin-tuotteita vuosien mittaan ja kerran kävin pajalla teettämässä hiukan oman virityksen, kun ei muuten veneeseen sopinut. Ei maksanut paljon ekstraa, joten kannattaa ehkä kysäistä tuolta, jos valmista sopivaa mallia ei löydy.

  in reply to: Venesää #3167
  Kala-Kalle

  Läntisen Suomenlahden linkki on näköjään korjattu, kun mulla ainakin meni äsken ihan oikeaan paikkaan. Itäisellä Suomenlahdella taitaa olla aallonkorkeus aika pieni, kun on vissiin jo jääpeite päällä.

  Kala-Kalle

  Mieleen tulee tuosta kokoluokasta ainakin Fiskari 25, Seiskari 26, Finmar Family…Kaikista näistä löytyy guuglaamalla lisätietoa. Kaikki ehkä hitusen Albatrossia kalliimpia, mutta vastaavasti myös passelisti nopeampia. Hiukan pienempiä ihan ok paatteja on esim. Artella 22, Kala-Kalle 24 (Maria 24), Albin 25 ja Seiskari 23.

  Bellat (700-sarja) eivät oikein tässä hintaluokassa pärjää, varsinkin jos avomerellä aikoo viihtyä. Aika paljon tässä kokoluokassa ratkaisee se, minkä kokoisella porukalla pääasiassa liikutaan. Yleisesti ottaen tuota Albatross 26:tta pidetään ihan mainiona veneenä eli jos hinta on kohdallaan ja uppoumarunkoisen vauhdin kanssa pärjää, niin ei sen kanssa pahasti voi metsään mennä. Paatti tuntuu säilyttävän myös hyvin arvonsa.

  Kala-Kalle

  Vanha kunnon uutisryhmä (sfnet.harrastus.veneet) toimii vaikkakin hissukseen, mutta sieltä ainakin asiantuntemusta löytyy. http://groups.google.fi/group/sfnet.harrastus.veneet/topics.

  suomi24 kyntää tosiaan aika syvällä nykyään.

X