Tilaa

Forum Replies Created

 • in reply to: Putput perheelle #5373
  hessu

  heh, tuo hymiö tuli edelliseen viestiin vahingossa

  in reply to: Putput perheelle #5372
  hessu

  Tuohon hintaan saa jo kohtuu hyväkuntoisia ja ominaisuuksiltaan hyviä lasikuiturunkoisia veneitä. Puuveneet ja lasikuidutetut puuveneet jättäisin pois, koska ne on ensikertalaiselle työläämpiä ja vaativampia.

  Katselisin hitaita ns. uppoumarunkoisia veneitä, kun nopeus ei ole tärkeää. Hitaalla veneellä saa enemmän irti maisemista ja aloittelija saa paremmin tuntumaa veneilyyn. Tällaisella uppoumarunkoisellakin ehtii ajaa päivässä pitkän reitin, kun ajonopeudet vaihtelee näillä veneillä välillä 12-15km/h riippuen runkopituudesta. Uppoumarunkoisella pärjää siis etenkin sisävesillä hienosti. Kannattaa katsella tilavia veneitä joissa on sekä keula että perähytti. Perähytti on usein riittävän tilava lapsille, vaikka täysikasvuisille tilat voi olla rajalliset.

  Kannattaa katsoa kuivalla maalla että veneen runko on hyvässä maalissa (ei kupli tms.) ja pinnassa ei näy paikkauksen jälkiä tai muuta epämääräistä. Tekniikan osalta (lähinnä moottori) kannattaa selvittää huoltohistoria, käyttötunnit ja ikä. Jos saat jonkun veneitä tuntevan henkilön matkaasi, niin riskit pienenee. Kannattaa kysellä esim. tampereen seudun veneseuroista sopivaa henkilöä.

  Sopivia veneitä voisi olla esim. Barlit 30 (hyvä perusvene, taloudellinen ja pärjää kovemmassakin kelissä), Fiskari 25 (hyvä perusvene, mutta kannattaa testata onko tilat riittävät perheellenne), Kalossi, Muovi Simola Ms 900

X