Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

WiFi tutka ja kosketusnäyttö

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

Home / Forums / Hytti / WiFi tutka ja kosketusnäyttö

 • AD41

  Onko kokemuksia langattomista (WiFi-kytketyistä) tutkista, lähinnä kai Raymarinen markkinoilla olevasta Quantum sarjasta. Onko WiFi riittävän luotettava tutkasignaalin välitykseen merellä. WiFi:n elektroniikka sinänsä tuskin poikkeaa muusta vene-elektroniikasta, mutta mahdolliset häiriötilanteet esim. ammattimerenkulun vahvoista tutkasignaaleista herättää kysymyksiä. Kotioloissahan ja muutenkin WiFi on aivan peruskauraa ja yleensä toimii ja veneessä tutkan ja näytön välimatka normaalisti melko pieni, joten edellytyksiä tuntuisi olevan. Pelkästään markkinoinnin viestiin en kuitenkaan tässä luota …

  Entä kosketusnäyttö merellä? Siis sellainen jossa ainoastaan kosketus eikä minkäänlaisia kytkimiä tai nuppeja. Minkälaisia kokemuksia näistä? Erityisesti moottorivenekäytössä jossa allokon aiheuttama liikehdintä terävämpää kuin purkkareissa.

  Roopertsi

  Päädyin vekotinkonservatiivina tällaiseen: Simrad 3G-tutka, joka on ihan piuhalla keskusyksikössä kiinni. Ulkonäyttönä Simrad -plotterinäyttö ihan nupilla ja nappuloilla varustettuna, vaikka toimii hipaisullakin. Rukkaskädellä onnistuu käyttö.
  Wifipulikka on piuhalla kiinni noissa ja jakaa wifillä ulkonäytön toiminnot ja kuvan sisällä olevaan tablettiin. (Simradin ilmaissofta) Ja siinä on backuppina vielä kaksi karttaohjelmaa (toimivat ilman nettiä). Hyvin pelittää.

You must be logged in to reply to this topic.

X