Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Venevero

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

Home / Forums / Rantasauna / Venevero

 • lyy

  Josko nyt saatais puhetta tännekin aikaiseksi,nimittäin veneveron tiimoilta. Perkele,sanon minä. Paattini on 6,5 runkopituudeltaan ja 110 hv teholtaan,ja 186 euroa näyttäisi veroa tulevan. Ihan sama sinällään, mutta kun ” Nalle” Sunseeker Predator 60 paatistaan 1600 hv:n koneilla maksaa 300 euroa,on suhde ihan päin helvettiä ! Tälle ei enää mitään voi, vaan missä on tämän paskahallituksen suhteellisuudentaju ? Anteeksi kielenkäyttöni,mutta korpeaa julmasti… Kertokaa omia tuntemuksianne asiasta, ja mikäli tätä lukee joku miljoonaveneen omistaja,mitä epäilen,voisi hänkin kommentoida,olenko täysin väärässä,vai onko tämä on demokratiaa.
  Oli miten oli, veneilyaddikti on ihan tärinöissään,kun ei vieläkään aikoihin vesille pääse. Eikä se muutu,teki verottaja mitä hyvänsä. Vouti on sitten erikseen 🙂

  lyy

  Jatkaisin aiheeseen sen verran,että tottakai kulutusta täytyy piruuttaankin vähentää tuon veneveron verran. Tein oikeasti asian eteen jotain. Mulla oli 2 autoa,joista toinen seisoi viime keväästä syksyyn n. 5 kk, eli turha. Möin sen ja ostin traktorimönkijän. Kuljen sillä töihin ihan nyt lumipyryissä ja pakkasessakin,piruuttaankin. Pelkästään tämä teko vähensi verottajan tuloja runsaasti enemmän,kuin venevero osaltani on. En halua protestointini vähentävän saariston yrittäjien tuloja, joten en vähennä mitään saariston palvelujen kulutusta. Sitä vastoin katson tarkemmin,mitä ostan yleensä maista,ja vähennän sitä kautta.
  Tänään oli Turun Sanomien yleisönosastossa Stefan Wallinin kirjoitus vene- ja moottoripyöräverosta. En olisi ikipäivänä odottanut sanovani, että Rkp saa ääneni seuraavissa,ja sitä seuraavissa vaaleissa,mutta tämän kirjoituksen perusteella sen teen ! Jostain syystä persut, joita aikaisemmin äänestin,eivät ole enää ihan kärjessä… Lukekaa ihmeessä, ts.fi ellei teille tule kyseistä aviisia. Kiitos Stefan tavallisen pulliaisen puolustamisesta !

  lyy

  Ei tänne näköjään saa keskustelua aikaiseksi millään…Ei nuo meikäläisen ulostulot välttämättä mitään älykkäitä ole, mutta ne olivat vaan ihan keskustelunaiheiksi tarkoitettuja. Kertomani on kuitenkin juuri kuten asiat ovat tapahtuneet. Jatkan vielä sen verran,että nyt jos koskaan möin auton oikeaan aikaan,ja ostin sen halvatun mönkkärin. Tämä Bernerin supersuunnitelma olisi muuten kussut ihan täysin silmille. Nyt kusee vain yhden auton osalta.Joten voin osaltani katsoa,että venevero on jo moninkertaisesti tienattu,eli verottajalta pois.
  Kotona mulla on ollut ilmapumppu jo yli 10 vuotta,ja uskokaa tai älkää, sillä on vedetty 166 neliöisen talon sähkölaskut alle puoleen entisen omistajan ajoista. Silläkin on jo muutama sähköveroeuro säästynyt. Kulutus on nyt keskimäärin 9500-10500 kWh vuodessa, ja se on kokonaissähkönkulutus, ei vain lämpö. Pitänee hommata toinen, koska osaan taloa ei tämän tuottama lämpö ylety. Ihan vaan optimoidakseni verottajan menetyksen. Tiedän,ajatustapa on lapsellinen, mutta niin ovat verotusperusteet niin vene- kuin motoverossakin sekä tulevassa autojen maksuja koskevassa systeemissä.
  Saadaanko mitään keskustelua aikaiseksi,vai onko tämä saitti oikeasti vainaa ? Ainakin minä olen yrittänyt herättää keskustelua. Ellei ketään kiinnosta, niin olkoon. Kuten joku on saattanut huomata, minua kiinnostaa venekeskustelu ja vaikka muunkin aiheen käsittely,mutta ellei ketään muuta kiinnosta, vähän turhaahan tämä on. Antaa sitten meikäläisenkin puolesta olla…

  Jyrki

  Oikeassa olet, että vero ei kohdistu millään järkevällä perusteella eri veneisiin. Oikeastaan nimi venevero on virheellinen, sen pitäisi olla ”Busterivero”, koska se on yleisin veneveron kohteeksi joutuva venemerkki.
  Tämä on varsin kova isku suomalaiselle veneteollisuudelle ja veneliikkeille, koska ainakin kuusi yleisintä verolle joutuvaa venemerkkiä ovat Suomessa valmistettuja.
  En kyllä usko, että laki tulee olemaan pitkäikäinen, niin paljon haittavaikutuksia sillä on, mutta tällainen kateusvero on nyt ilmeisesti ”pakko säätää”.

You must be logged in to reply to this topic.

X