Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Veneilytavat

Viewing 1 post (of 1 total)

Home / Forums / Laituri / Veneilytavat

  • Joonas4

    Hei. Nyt ei ole tarkoitus leimata veneilijöitä idiooteiksi eikä yleistää.

    Lapsena elin veneperheessä. Isäni Barlitilla putputeltiin ympäri Turun saaristoa. Muistan kuinka kaikki moikkasivat vesillä. Jos ei moikannut, pidettiin sitä kummajaisena. Muistan kun isot veneet hiljensivät kun pikkuvene tuli vastaan. Muistan kuinka isä ja veneilykaverit näitä tapoja kunnioitti ja minullekin opetti.Laiturilla höpistiin kaikenlaista ja ohi ajavia veneitäkin seurailtiin. Muistan erään vanhan miehen kipparilakki päässä joka nousi laiturin nokkaan ja näytti keskisormea läheltä ajavaa venettä, joka ei piitannut aaltojen aiheuttamista. Opin silloin että vesillä oli tapana noudattaa hyviä tapoja.

    Olen tässä myös haaveillut ja suunnitellut oman putput-retkiveneen ostamista. Sain vähän ensivaikutelmaa viime kesänä, kun ostin uistelu- ja retkikäyttöön tollaisen pienen plaanaavan kahvaohjattavan soutu-moottoriveneen. Voisin arvioida että noin puolet veneistä moikkasivat. Nyt olin minä itse pikkupurkkini kanssa väylillä ajelemassa. Kertaakaan kukaan ei hiljentänyt kohdatessaan minut. Tulivat välillä todella läheltäkin. Kaksikin isoa venettä tuli eri suunnista, siihen vielä tuuli ja joka suunnasta ristiaaltoja. Aikaa nöyryyttävää siinä taituroida ja kastua isoissa aalloissa. Olo kuin koulukiusatulla pikkupojalla, jota isommat nöyryyttävät. Silloin lapsuudessani tuollaisia veneilijöitä pidettiin poikkeuksina ja todella sikoina.

    Onko tavat oikeasti näin paljon muuttuneet, vai kävikö minulla vaan huono tuuri veneilijöiden suhteen, joita kohtasin? Meinaan jos se noin epäkohteliaaksi muuttuu, niin eipä taida kiinnostaakaan veneilyn aloittaminen, vaan jatkan moottoripyöräilyä. Pahemmaksi tulee varmaan muuttuumaan. Onhan siellä vielä veneihmisten lapsetkin katsomassa mallia, kuten itse aikoinaan. Korostan vielä, varmasti on fiksujakin veneilijöitä paljon. En yleistä. Onko kukaan havainnut samaa? Pitääkö joku ihan normaalina tällaista kulttuuria? Normaalina käytöksenä. Samaa käytöstä jota aikoinaan pidettiin poikkeuksellisena sikailuna.

You must be logged in to reply to this topic.

X