Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Taas on kuollutta saitilla…

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

Home / Forums / Rantasauna / Taas on kuollutta saitilla…

 • lyy

  Moroo !

  Huomasin ,kuten varmaan muutkin, että sivustolla on aika kuollutta. Tietysti entisen moderaattori Tapsan lähtö muihin hommiin vaikuttaa, mutta voisimmehan me muut täällä koodailla,kuten nuoret sanovat. Vai onko kaikki tarvittava feississä/ instassa / twitterissä ? Itse en niihin ole liittynyt, enkä liity, joten mulle nämä perinteiset kanavat ovat kohdillaan. Olenko jäänyt junasta, kalkkis, vai löytyykö muitakin vanhan liiton miehiä/naisia ?
  No, veneilystä sen verran,että vaihdoin veneen Drago Sunday 540:stä Marino Roccaan. Mielipiteitä vaihdon järkevyydestä voi olla monia, mutta mulle uusi vene edustaa uuden ajan alkamista. Vanha oli 5,4 m pitkä ja 2,2 leveä, uusi 6,7 pitkä ja 2,5 leveä. Vanhan massa oli n. 800 kiloa varusteineen, uusi vajaa 2000 kg. Edellisen moottori oli 2-t 60 heppainen, uusi 2-t sekin,mutta 150 hv Evinrude. Ja tässä nykyisessä on vessakoppi,jossa kylläkin on kemssa,mutta vanhassa ei mitään vessaa,joten tämän varsinkin vaimo laskee suurimmaksi plussaksi. Löytyyhän uudesta Eberin lämmitin, Wallaksen liesi ja lavuaarikin,joita ei vanhassa ollut. Tämän vuodatuksen pointti on siinä, että uusi vene voi tuoda veneilyyn aika tavalla uutta potkua. Veneily itsessään pysyy samana,mutta olosuhteet paranevat ja oletettavasti myös motivaatio. Kuten myös se,että pystyy veneilemään pidempään apuvälineiden (lämmitin,tuulilasipuhallus,pyyhkimet yms.) avulla.Toki myös parempi merikelpoisuus auttaa…
  No joo, tämmöistä tänään. Ei kun vesille, heti kun sää ja telakan laskuaikataulu sallii !

  jullella

  Terve!

  Aivan samanlaisia mietteitä on minullakin ollut. Uusista kanavista kuitenkin virkkaisin hieman lievemmin; vannomatta paras. Jos vanhat kanavat eivät vedä puoleensa, niin täytyy ehkä joskus harkita…

  Tämä foorumi on kylläkin jostain syystä jäänyt täysin S24 veneilysivujen jalkoihin. Lieneekö hurja tarjonta – jokaiselle jotakin enemmän – ollut syynä. Itse kurkistan jokusen kerran viikossa tämän foorumin ja sitten tuon ym purjehdus alaotsikon keskusteluja. Siellä on useinkin nopeasti saatavissa kommentteja ja myös aivan kelvollisia näkemyksiä erilaisiin asioihin.

  Syksyn jatkoa!

  Olisiko ihmisten muualla somessa viettämä aika täältäkin pois, ehkä myös blogikirjoittelu tyhjentää kirjoittajan sanaisen arkun, eikä täällä sitten enää ole ontoa jakaa kuulumisia ja kokemuksia toiseen kertaan, mene ja tiedä.

  Veneilynkin osalta jaan kirjoituksesi sisällön, vaihdoimme Helmsman 23 :n Avance 245:een ja saimme huikean määrän ominaisuuksia ja mukavuuksia: pituus kasvoi puolella metrillä, paino runsaalla 500 kg:lla, saimme tehokkaan sisämoottorin, lämmityslaitteen, wc-tilan, pikkuisen pentterin yms. hyvän purjehdittavuuden lisäksi.

  Kyllä se piristi harrastustamme.

You must be logged in to reply to this topic.

X