Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Patjan tuuletus

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Home / Forums / Hytti / Patjan tuuletus

 • JariP

  Markkinoilla tuntuu olevan mitä ihmeellisempiä patjan alle laitettavia tuuletusritilöitä. Onkos näistä kokemuksia. Nukkumapatjojen alle siis. Eikös tuossa toimisi itse tehty rimoituskin, oletteko rakennelleet?

  jukka

  Onhan noita, toimii tai sitten ei. Itse tein reilut 10 vuotta sitten seuraavanlaisen tuuletuksen.Patjan alle kasviritiä, vert. Ikea, ja laverin pohjalevyyn noin takapuolen kohdalle reikä noin 10 cm kokoiselle kuulalaakeroidulle tietokoneen 12v. puhaltimelle.Tietenkin pitää varmistaa, että punkan alle tulee korvausilmaa jostain. Puhaltimen teho on noin 150 mA ja se puhaltaa ilmaa patjan alle. Itselläni on puhaltimet keula ja perä kajuutassa tietenkin katkasijoiden ja 1A sulakkeen takana. Pidän puhaltimia aina päällä jos olemme reisussa yön yli, parhaimmillaan ne ovat pyörineet pari kuukautta putkeen. Nyt toinen puhallin on alkanut hieman äännellä, joten olen varalle hankkinut uuden.
  Koko tänä aikana ei ole ollut tarvetta tuulettaa patjoja ja patjat eivät ”uutta” häpeä.
  Sähkön kulutus, 3.6 Ah/vrk/puhallin ei jääkaapin, radion ja lämmittimen lisäksi ole merkittävä.
  Jos kiinnostut voin kyllä kertoa lisää.

  JariP

  Tuo kasviritilä onkin hyvä innovaatio. Eipä ole tullut mieleen. Pc tuuletin tosiaan voi olla hyvä idea koska olen samaa mieltä että luonnon voimalla ei ilma kulje riittävästi. Kiitos vinkistä.

You must be logged in to reply to this topic.

X