Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Lasten kanssa vesille?

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

Home / Forums / Laituri / Lasten kanssa vesille?

 • ju|es

  Moi kaikille.
  Perheen lisäystä on tulossa kesänkynnyksellä ja ennestäänkin on jo 1.5 vuotias pojankoltiainen.
  Kyselisin nyt kanssaharrastajilta vinkkejä matkantekoon lasten kanssa, kun koko perheen harrastuksesta on kyse. Minkälaisia varuste/toiminta vinkkejä olisi antaa että koko perhe nauttisi veneilystä? Viime kesänä oltiin viikon mittainen reissu vesillä silloin 0.5 vuotiaan kanssa ja todettiin että rintareppu oli aivan ehdoton peli ulkona ollessa. Samoin esim rantautumisessa lisäkädet miehistön joukossa kun lapsi sitoo melkeinpä yhden aikuisen joka tilanteessa. Todettiin että päivämatkat kannattaa pitää lyhyehköinä ja kiireettöminä.
  Tuleeko mieleen mitään käytännön vinkkejä millä helpottaa tekemistä, tai jotain varusteita jotka olette todenneet toimiviksi vene ympäristössä?

  Esteri

  Turvaistuin autosta mukaan, poitsu pysyy siinä hyvin vaikka hieman huonompi keli olisi. Paremmalla kelillä/ satamassa vauvakeinu on ollut suosikkina. Kantorinkka myös ollut mukana kun rannalla käyty, vaunut olleet epäkäytännölliset kun rannoilla ei juuri tasaista ole.

  Päikkärit sujuneet hyvin kun vain tyynyjä riittävästi ettei liiku turhaan. Vaippoja ihan vauvana kului huomattavasti enemmän kuin normaalisti, ilmeisesti vene jotenkin sai pikkusen suolen toimimaan erittäin tehokkaasti…

  Niin ja niitä suojaverkkoja kaikkiin kaiteiden väleihin, meillä ainakin niitä tulee lisää…

  ju|es

  Kiitos vinkeistä. Vaunut on tosiaan aikamoinen turhake veneessä jos ei perusteltua tarvetta ole niitä mukana kuljettaa. Ainakin korkea laitaiseen veneeseen ja veneestä pois nostaminen usein hankalaa.
  Joku pieni mikro olisi hyvä ruoan/maidon lämmitykselle. Nykysellään saa invertterin avulla kyllä pelaamaan pullonlämmittimen joka höyrystää ruoan kuumaksi, mutta tuntuu kyllä vähän vaivalloiselta, samoin kuin jatkuvasti kaasuliedellä vesihauteessa lämmittäminenkin, kahta pikkusta kun ruokkii niin saa olla pata kuumana jatkuvasti. 🙂
  Jahka saadaan kausi avattua niin pitää päivittää tänne lisää hyväksi tai vähemmän hyväksi havaittuja niksejä.

  Esteri

  Laitoin tuossa aikaisemmin viestiä jääkaappi osioon ja siinä kerroin maasähkö/invertterin mitoituksesta minun veneeseen. Mikro minulla on veneessä ja ihan normaali 700w on siinä tehoa. Järjestelmä toimii hyvin 1500w/1700w(2min)/3000w(peak) invertterillä, kun sähköä on rannasta tarjolla niin siirtyy maasähkölle. Hupipuolella minulla akustona on 2* 230ah/12v akut joten invertteriä voi käyttää huoletta vaikka olisi luonnonsatamassakin.
  Ruokaa saa lämmitellä hyvin useasti ja helppous siihen tuo lisäaikaa mukavasti muuhun toimintaan.

  Tuota auton turvaistuinta kyllä olen pitänyt ihan ehdottomana kun poitsu pysyi vöissä kiinni manöveerauksissa ja aallokossa.

You must be logged in to reply to this topic.

X