Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Yanmar 3hm moottorilämmöt

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Home / Forums / Konehuone / Yanmar 3hm moottorilämmöt

 • CALAX 800 MS

  Mistähän voisi johtua kun ei lämmöt nouse kuin 40C kyseisessä moottorissa.
  Viime talvena liotettiin hapolla kaikki jäähdytys kanavat lohkosta sekä kannesta(oli muuten aika ruosteessa)uusittiin termostaatit 80C .
  Asensin lämpömittari ja alkoi funtsaaminen miksei lämmöt nouse,sama uudellakin mittarilla.
  Olisko hyviä vinkkejä mistä tämä voisi johtua.

  gh34

  Meri/järvivesijäähdytteinen on kai aina kylmempänä käyvä, mutta 40 astetta kuulostaa todella huonolta lämmöltä. Mitä lämpöä tuossa mitataan? Ei kai sentään öljy voi noin kylmää olla? Meinaan, onko esim. öljynvaihdossa tosiaan vain tuollaista haaleaa öljyä vai kuitenkin kuumaa?

  Meillä on Yanmar 3HMF mutta muutettu makeavesikierrolle. Ei ole lämpömittaria, mutta öljystä tulee kuumaa ja lämminvesiboileri samoin kuin koko konehuone lämpenee mukavasti. Olisikohan syytä laittaa mittari vai tuleeko siitä vain aiheetonta huolta?

  CALAX 800 MS

  Moottorissa on lämpömittari eikä lämmöt nouse kuin 40c.
  Mitataan moottorin vedenlämpöa,mittari on asennettu varoitusvalon anturin paikalle

  jukka

  Raakavesi, tarkoitan merivesi, suolaista, moottorin jäähdytysveden lämpö ei saa nousta, muistaakseni yli 60 asteen. Mikäli lämmöt nousee yli 60 alkaa suolan vaikutuksesta moottorin syöpyminen kiihtyä entisestään, elikä 40 astetta ei ole huono arvo. PA.n kulutus on hieman korkeampi, mutta siinä kaikki.
  Vielä kysymys, onko varoitusvalon anturi lohkossa ,vai pakoputken ”mutkassa”? Jos anturi on pakoputkessa sillä mitataan ainoastaan pakokaasun lämpötilaa, elikä mikäli pakoputken vesi jäähdytys loppuu varoitusvalo kertoo sen.

  CALAX 800 MS

  Anturi on lohkon etupäässä missä on moottorin alkuperäinen varoitussummerin anturi lämpötilalle olen vaihtanut siihen lämpömittarin anturin josta mitattuna lämpö on40C.
  Vaihdettiin uudet termostaatit jotka on 80C niin eikös lämmöt pitäis nousta myös 80C.

You must be logged in to reply to this topic.

X