Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Kausi 2015

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)

Home / Forums / Laituri / Kausi 2015

 • Tapani Mylly

  Uusi pressu pitäisi teettää ja lämmitin ostaa tuohon veneeseen. Sisustan puuosia tarttee ehostaa ja muuta sellaista pientä sipistelyä kesän mittaan.
  Vene on mulle ihan uusien sisävesien äärellä, joten tutkittavaa varmasti riittää pitkäksi aikaa.

  S/Y Kiki

  [quote=Tapani Mylly;121252]
  Kalliiksi tulee…

  Niinpä niin, vaikka keväällä vielä vuosibudjettikeskustelussa taisit toiveekkaasti esittää, että 500 € riittää aika pitkälle. Toki tuollaista kasaumaa uusinnoille ja hankinnoille ei toivoisi joka vuosi tulevan, mutta kyllä sitä vain aina on jotain kivaa hankintalistalla.

  Patjojen laadukkuuden minä nostan hyvin korkealle. En niinkään sitä, onko napitus ja kangas kuosiltaan ”suoraan pariisista”, pehmustemateriaalin ja verhoilukankaan laatu on merkityksellisin parin vuoden kuluttua. Patjojen toimivuus käyttötarkoituksessaan on oleellisin juttu, ei niinkään ulkonäkö. Nykyisen veneemme patjaston uusimisessa päädyin laadukkaisiin petauspatjoihin, istuinryhmän patjat toimivat alkuperäisenä aivan mallikkaasti. Petauspatjat oli helppo muotoilla oikean muotoisiksi, ja räätälöidä niiden päällisetkin sen näköisiksi, kuin ne todellakin olisivat paikoilleen tehdyt. Parantavat nukkumamukavuutta todella paljon.

  JariP

  Suunnitelma on aika lailla auki. Vanha vene myyty ja uusi hakusessa. Todennäköisesti purjehdus kotiin Saksasta tai Suomen etelärannikolta. Kumpainenkin kesäkuun alusta, matka vähän pidempi ( 750 NM) ekassa…

  Tapani Mylly

  Mikäs sut sai jarip venettä vaihtamaan?

  Kiki: tosiaan nyt vähän kasaantunut, ja kun yrittäjänä tilanne on just nyt hyvä, niin siinä kohdassa on paras investoida…

  JariP

  Hei

  No, myyty vene oli meidän ihka ensimmäinen vene. Veneessä ei sinänsä ollut mitään vikaa mutta tarpeet kuitenkin
  jalostui tässä parin vuoden aktiivisen purjehduksen aikana ja halu on hiukan uudempaan ja hiukan isompaan joka tuo tilaa
  salonkiin (leveyttä 30-50 cm lisää) ja taakse koska tuo silitysrautamalli tulee uudemmissa mukaan.

  Saksaan lähdetään varmaan maaliskuussa katsomaan muutamaa 35-36 jalkaista reilusti 2000 luvun puolen venettä.
  kotomaassa on vähän kyselyjä ollut muutamaan 36 jalkaiseen.

  Ostajan markkinathan nyt ovat varsinkin uudemmissa käytetyissä veneissä.

  Finmar

  Vanhaan Finmar Captainissa laitettavaa riittää.
  Tämän talven ohjelmassa on mm. keulassa olevan köysiboxin pienentäminen.
  Sitä voi seurata linkistä…
  Vanha pressu pitää myös uusia.
  Tekniikkaa täytyy kanssa hieman korjailla. Alkuperäinen trimmi (vuodelta 1972) sanoi työsopimuksensa irti vähänennen viimekauden loppua.
  Sen korjaaminen ei välttämättä ole helppo homma, kun laitteella on ikää 42 vuotta.

  Tänä vuonna vesillelasku voi viivästyä jonkin verran.
  Mitään erikoisempia matkoja ei ole suunniteltu.

  lyy

  No en suunnittelusta tiedä,mutta merelle haikailu alkoi heti veneen nostosta,kuten sivustoa lukeneet ovat ehkä aistineet… Okei,täytyyhän huoltoa tehdä,mutta olen parin edellisen vuoden aikana tehnyt tähän kippoon aika paljon kaikenlaista,joten isompaa en tee. Haaveissa olisi,että tämä on viimeinen kausi tällä paatilla,ja sitten jos kykenisi hommaamaan oikein Veneen. Aika näyttää, mutta ketuttaa tällaisella ajella,vaan eipä köyhällä ole varaa valita/valittaa. Tein typerän ratkaisun,tunnustan. Mulla oli matkailuautokin,josta luovuin viime keväänä. Mietin,josko vaihtaisin sen parempaan veneeseen,mutta jostain käsittämättömästä syystä päädyin ostamaan taas vähän paremman auton, ja siinä se taas oli. Tyhmyydestä sakotetaan,tokihan tämän auton voi pistää lihoiksi, mutta silti.

  Tapani Mylly

  Mulla on tänä vuonna ensimmäistä kertaa sellainen olo, että pitäis päästä tonne saaristoon, siis muuallekin kuin Kustavin mökille, myös näin talviaikaan. Olen tossa jo katsellut Utön hotellihintoja ja aikatauluja, jos lähtis siellä käymään vaikka helmikuussa. Sais vähän helpostusta vierotusoireisiin…

  jullella

  Terve Tapani!

  Laitoin YV:n.

  Pauli

  Louhivaara

  Uudet pressut, uusi lämppäri ja ankannokka nyt ainakin. Lisäksi pientä fiksausta, vesivessan pumppu ja boileri kuntoon. Uudet myrkkymaalit pohjaan. Keulapotkurin asennus taitaa siirtyä ensi vuoteen, ei oiken budjetti anna periksi siihen.

  Kesällä olisi tarkoitus kiertää Ahvenanmaa pohjoispuolelta ja silpaista Käringsundista Ruotsin puolelle Väddön kanavaan. Ja jos oikein innostutaan niin käydään myös Tukholman saaristossa, Sandhamn, Finnhamn, Vaxholm muun muassa.

  Mutta kesällä tuo sitten lopulta nähdään.

  lyy

  Tuo Utön hotelli kiinnostaa minuakin aikas paljon. Hinnat on suhteellisen korkeat,mutta paino sanalla suhteellisen. Onhan siellä kallista harjoittaa majoitustoimintaa, esim.pelkästään juomavesi on varmastikin kallista,koska tehtäneen merivedestä osmoosivehkeillä. Ja tarvikkeiden toimitus ja muukin vastaava on hankalaa ja hidasta. Mutta varmasti tosi hyvä vieroitusoireiden lievittämispaikka, hyvä idea Tapani !

  Tapani Mylly

  Hannas cafe vuokraa siellä myös tyhjäksi jääneitä kämppiä b&b-meiningillä. Vois olla jopa sympaattisempi tapa yöpyä, ja melko varmasti edullisempi.

You must be logged in to reply to this topic.

X