Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Kaiun vianetsintävinkkejä?

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

Home / Forums / Telakka / Kaiun vianetsintävinkkejä?

 • Viulupylpyrä

  Kaiku alkoi kenkkuilla viime kesänä kesken kesälomareissun.
  Vilautteli kahtena päivänä välillä oikean ja väärän näköisiä lukemia ja sitten jumähti yhteen ja samaan, 1,5metriä joka ei tietenkään 1,75 syväyksellisesä veneessä voi olla totta kun karilla ei olla.

  Ostin käytetyn veneen 2014, jonka mittaristo, Nasa Clipper-sarjaa, ei ole kovin montakaan vuotta vanha vielä.
  Lyhyistä manuaaleista ei kohtaa vianetsintä kuitenkaan löydy nyt, kun kaiun kohdalla sitä kaipaisin ettei tarvitisi, toivottavasti turhaan, purkaa koko veneen läpi hankalissa paikoissa kulkevaa jäykkää piuhaa.
  Sen verran tuota aihetta kesällä tutkittiin, että kaikupulssin nakutus kuuluu anturin kohdalta. Anturi on läpi pohjasta eikäsiinä näy esim. osumia.
  Sähköt kulkee mittarille sekä mittarin muut asetustoiminnot näyttävät valikoissa toimivan ohjeen mukaan (engl).

  Osaisiko joku neuvoa ja kenties perustellakin ei-niin-tekniselle-meikäläiselle mitä tehdä seuraavaksi?
  Kun mittari oli kesällä sekä merellä ja noston jälkeen maallakin jymähtänyt yhteen lukuun, onko joku syy/vika todennäköinen em. kuvauksen perusteella?

  Onko jotakin lisätestejä, jolla voi päätellä lisää oireeseen syyllisestä osasta

  , jotka onnistuisivat vielä kuivalla maalla:
  anturi: pohjan puolelta kevyesti myrkkymaalilla ylimaalattu; oli siinä kunnossa vielä vaihtelevia lukuja näyttäessäänkin
  johto: ei saa katkoa tai irrottaa kuin mittarin päästä?
  mittari: mm. valaistus tuntuu toimivan ja menuvalikot

  Pelkän anturin ja piuhan voi vaihtaa, mutta se onkin se hankalin juttu, jonka haluaisin välttää, jos ei ole aivan 100% varma, että juuri se pitää uusia.

  jukka

  Äkkiseltään epäilen, että mittari on rikki. Kuivalla maalla olevan veneen kaiun ei pitäisi näytä mitään, pitää olla väliaine, vesi, jotta mittari saa vastakaiun. Kaiun anturi on hyvin yksinkertainen ja jos se nakuttaa lähettäessään pulssia se on melko varmasti kunnossa. Voit tietenkin tehdä pikku testin, irroita anturin johto mittarista ja katso mitä se sen jälkeen näyttää. Jos mittari edelleen näyttää jotain lukemia, niin mittari on varmasti rikki.
  Halvin tapa korjata vika on ostaa uusi samanlainen mittari ja kokeilla vanhaa mittaria uuteen anturiin, mieluummin näin päin, koska anturi on se ”tyhmempi” puoli eikä vaurioidu kovin herkästi.

You must be logged in to reply to this topic.

X