Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

LA-puhelin

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Home / Forums / Laituri / LA-puhelin

 • tagatubos

  Käyttääkö kukaan enää veneessä La-puhelinta?
  Muistelin veneilyssä olleen oma kutsukanava 16FM, mutta onko homma jo niin menneen talven lumia, ettei veneilijöitä kanavilta tavoita?

  Minulla on autossa La ja yllättävän paljon on taas liikennettä kanavilla, niinpä suunnittelen raahaavani koneen myös keväällä veneeseen.

  Tapani Mylly

  En ole kyllä pitkään aikaan kuullut että kellään olis LA-puhelinta veneessä. Oikeastaan muistankin kyllä vaan yhden kerran lälläkän veneessä nähneeni.
  Kerro nyt kokemattomalle, että mikä voisi olla syy käyttää LA:ta jos on veneessä vhf? Voihan vhf:lläkin höpistä omiaan kunhan pysyy sopivilla kanavilla.

  Raum

  LA-liikenne on hyvin hiljaista ainakin länsrannikolla.

  tagatubos

  [quote=Tapani Mylly;121166]En ole kyllä pitkään aikaan kuullut että kellään olis LA-puhelinta veneessä. Oikeastaan muistankin kyllä vaan yhden kerran lälläkän veneessä nähneeni.
  Kerro nyt kokemattomalle, että mikä voisi olla syy käyttää LA:ta jos on veneessä vhf? Voihan vhf:lläkin höpistä omiaan kunhan pysyy sopivilla kanavilla.

  Vhf ja LA eivät ole toki toisiaan pois sulkevia laitteita ja voikin sanoa tämän La-puhelimen olevan lähinnä harraste juttu, ajanviete.
  Sisävesillä toisaalta ei ole juurikaan tarvetta hommata lupia vhf puhelimelle, ellei toki kulje Saimaan kanavaa…. Siksi mielestäni tällainen La-puhelin voisi olla ihan riittävä väline yhteydenpitoon, höpinään. Kännykällähän sisävesillä sitten apua pyydellään, jos tarvetta. Katvealueita ei kait liiemmälti ole?

  Eli ajatuksenani näin sisävesi-veneilijänä on laittaa vain La-puhelin veneeseen ja turinoida sitten tukiasemien ja muiden kanssa, ilman vaadittavia lupapapereita, yms.
  Se jos on jo käytössä VHF, niin tilanne toki saattaa olla jo toinen ja pohdinta LA-puhelimen järkevyydestä on ymmärrettävää. En tunne VHF-piirien jutustelu kulttuuria ja sitä, onko se yhtä avointa kuten laa puolella. Ehkä joku osaa tätä käytännön puolta valottaa?

  tagatubos

  [quote=Raum;121167]LA-liikenne on hyvin hiljaista ainakin länsrannikolla.
  Viikolla tosiaan voi olla aika hiljaista, enkä nyt tätä kirjoittaessa muista oliko länsirannikollakin siirrytty tuonne kanava väleille 30-40 FM kutsuissakin?
  Rekkaa ajaessani en kyllä sielläpäin saanut mitään yhteyttä perinteisellä kutsukanavalla ch7 FM.

  Meilläpäin (kantoalueella kanta-häme, uusimaa) jutustelua kyllä tuntuu riittävän jonkin verran myös arkena.

You must be logged in to reply to this topic.

X