Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Hylätyt veneet

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

Home / Forums / Telakka / Hylätyt veneet

 • Tapani Mylly

  Onkos teidän satamissa ns. hylättyjä veneitä? Siis sellaisia, jotka on vaan maanneet paikallaan useamman vuoden?

  Viime vuonna jo katselin yhtä aika pahasti vihertävää Oceanis 350:stä meidän veneen naapurissa. Purjeet on paikallaan, eikä veneelle ole tehty siis vuosiin mitään. Kuulemma nostettu jäistä viimeksi pukin päälle ilman, että omistajaa tavoitettiin. Nyt kyselin veneestä telakan pitäjältä, ja hän kertoi, että sairastuneen omistajan tytär hoitaa nykyään vanhempansa asioita, mutta ilmeisesti vene ei ole ollut kiinnostuksen kohteena.

  Ajattelin nyt laittaa tyttärelle postia ja kysellä lupaa käydä tarkastamassa vene. Ehkä pyydän avaimiakin. Jos sisusta ei ole läpihomeessa otan purjeet alas ja katson läpi. Moottorinkin ajattelin silmämääräisesti tarkistaa, sinne tuskin on kukaan ajanut glykoleja tms.

  Mikäs menee ekana korjauskelvottomaan kuntoon? Mikä moottorissa menee rikki, jos pääsee jäätymään?

  Surettaa tollasen ihan ok veneen hylkääminen, ei kuitenkaan kovin vanha purkki ole kyseessä. Vois sopia omistajan omaisten kanssa jonkun diilin kunnostuksesta ja myynnistä tai vaikka vuokraamisesta. Parhaassa tapauksessahan tuo ei kaipaa kuin paljon pesuainetta ja hinkkaamista.

  Tai sais siitä varmaan itsellekin halvalla veneen, jos siis ei ole ihan järkyssä kunnossa.

  jukka

  Raitisveden pumppu ja hanat ovat varmaan kovilla jos niissä on vettä, samoin wc järjestelmä. Moottori on varmaan ns. makeavesijäähdytteinen, silloin moottorissa on pakkasneste, mutta lämmönvaihdin ja merivesipumppu varmaan hajoavat. Kaikki rungon läpiviennit vesilinjan alapuolella ovat myös vaaravyöhykkeessä.

  Veneestä saa varmaan kohtuuvaivalla käyttökelpoisen aluksen, onnea yritykseen.

  Tapani Mylly

  Jeps. Noi pumput ja vessathan on yleensä suht yksinkertaista tiivistää uudestaan, tai sitten ostaa uusia pumppuja.
  Moottorin merivesipuoli on varmaan jäätynyt jo useaan kertaan, kun vene on ollut hoitamatta useamman kauden.
  Taidan käydä huomenna (jos vaan kerkeän) katsastamassa veneen vähän tarkemmin. Raportoin sitten tuloksista. Täytynee ahdistella satamanpitäjää uudestaan niistä yhteystiedoista, alkoi sen verran tämä homma himottaa. Alustava suunnitelma oli, että jos saan jotain omistajan kanssa sovittua, niin tyhjennän makeat vedet pois joka puolelta, isken glykolit koneeseen ja peittelen veneen pressulla. Keväällä voi sitten arvioida tarkemmin mitä ja missä järjestyksessä pitää tehdä. Oikeastaan ainut ihan oikea dealbraker on se, jos vene on sisältä pahasti homeessa ja/tai veden vallassa.

  lyy

  Meidän satamassa on Argus tai sen tyyppinen flybridge-vene maannut vuosia ilman että kukaan olisi siitä kiinnostunut. Pressukin on repeytynyt jo pari vuotta sitten,ja roikkuu palasina eikä edes sitä ole laitettu. Paatti on kuitenkin kunnossaolevana arvoltaan ilmeisimmin 30-40000 arvoltaan . Olisikohan siinäkin takana joku kuolinpesä juttu tai sairastuminen. Säälittää vaan sinänsä arvokkaan veneen alennustila.

  Tapani Mylly

  Tavoitin muuten veneen omistajan, saas nähdä mitä käy, miettivät asiaa ja suunnittelivat käyvänsä veneellä tänä viikonloppuna.

  Tosiaan on sääli noita veneitä,mkun kuitenkin tietää, että niihin on uhrattu paljon rahaa ja aikaa.

  jukka

  Onnea vaan Tapsa, toivottavasti saat siitä projektin. Omalle kohdalleni sattui melkein vastaavanlainen tilanne.
  Puotilassa about 30 vuotta sitten makasi H- vene syksyllä nostolaiturin kupeessa, vene oli siinä koko talven. Mieteskelin vähän samaa kuin sinä nyt, mutta se jäi vain mietiskelyn asteelle.
  Kevään korvassa näin jonkun kaverin tyhjentelevän siitä sulamisvesiä. Kysyin, oliko vene hänen, ei ollut, ”mutta jonkunhan on siitä vedet tyhjennettävä”. Hän oli saanut selville, että veneen omisti joku Nordean lainojen vakuustarkastaja…
  Suutarin lapset juoksee avojaloin.

  Lukija

  No Tapani miten siinä hoommassa kävi? Onko purkkari hoidossa?

You must be logged in to reply to this topic.

X