Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Kauden loppu

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)

Home / Forums / Hytti / Kauden loppu

 • lyy

  Miltä tuntui kauden lopetus ? Jäikö kaiho,vai oliko tunne,että onneksi jo loppuu ? Vai jotain siltä väliltä ?
  Itselläni kausi ei vielä loppunut,vaan odotan epätoivoisesti tulevaa ”lämpöaaltoa”,jolloin ajattelin vielä käydä pari kertaa vesillä.Jotenkin en osaa mieltää,että tämä oli tässä tältä vuodelta. Viime vuonna olin viimeisen kerran vesillä 21.10. eli jos vielä pääsen nyt viikonloppuna veneilemään,lyön oman” ennätykseni” :).Lukuunottamatta tietenkään armeija-aikaani,jolloin ajelin talven yhteysvenettä Hästö-Busön luodolla,mutta se on toinen tarina… Ensi viikolla joka tapauksessa paatti ylös.
  Täsmennettäköön,että paattini on vain HT-vene ilman lämmityksiä ja hienouksia,ei siis Targa tai muu syksyyn omiaan oleva vene. Ensi kesä vain tuntuu niin kaukaiselta,että on pakko yrittää pitää kiinni viimeiseen asti… Kyllä veneilystä voi näköjään nauttia pienemmälläkin budjetilla, eli suomeksi persaukisena. Olen antanut itselleni kertoa,että keskivertoveneilijän ajotunnit ovat 30 tuntia vuodessa. Meillä niitä on kertynyt tällä kurjalla HT:lla pitkälti toistasataa tällä kaudella. Koneena toimii vanha ikiliikkuja, 60 Yamaha vm.-90 ja aina on tultu takaisinkin,omin voimin.
  Tämmöinen tarina tänään,miten Teillä ?

  Tapani Mylly

  Vene nousi kaksi päivää sitten, ja samoin tein iski syysmasis. Vaikka olin vesillä tänä vuonna enemmän kuin koskaan, koskaan ei tunnu riittävän. Pitäis päästä kesän purjehdusten lisäksi aina syksyllä ja/tai keväällä pidemmälle reissulle jonnekin lämpimään, sitten varmaan sais tarpeekseen.
  Samaan syssyyn voi todeta, että veneen saaminen talvikuntoon (vielä kesken) on aina jonkinlainen helpotus, kun syksy tuppaa kuitenkin olemaan aika kiireistä aikaa.

  kuusi solmua

  Jotenkin tuntuu tuo keskiverto 30 tuntia täysin älyttömältä, varsinkin jos kyseessä on iso, kallis vene. Ilmeisesti suomalaisilla on varaa pitää sitten satoja tuhansia maksavia veneitä kesän paikallaan laiturissa. Noh, jokainen tyylillään.

  Vene piti nostaa tänä viikonloppuna ylös mutta nostopaikka oli jäässä joten nosto menee tulevaan viikkoon. Käytiin vielä pienellä ajelulla ja tänä kesänä on moottorin tuntimittarissa mennyt 300 tuntia rikki. Yhtä viikonloppua lukuunottamatta on oltu vesillä jokainen viikonloppu toukokuun 3. päivästä alkaen. Keskinopeus on ollut 5,5 solmua eli noin 1500 merimailia tässä on putputelu.

  Kunhan vene saadaan ylös ja syksyn huollot tehtyä, niin voi iskeä taas se tavanomnainen ”mitäs sitä nyt tekisi” ennen kuin hommat alkavat taas luistamaan ja joskus sydäntalvella harvemmin tulee edes mietittyä venettä ennen kuin Venenäyttely helmikuussa havahduttaa uuteen kauteen.

  Finmar

  Tänä vuonna Finmar nostettiin yllättävän aikaisin pois vedestä. Nosto tapahtui jo syyskuun puolessavälissä.
  Yleensä veneilykausi päätetään lokakuun loppupuolella eli näihin aikoihin.

  Finmarissa moottorin käyttötuntimittariin kertyi kesänaikana 42h….. vesillä oloaika sitten on ihan joitain muuta…
  [img]http://finmar.nettisivu.org/wp-content/uploads/sites/604/2014/03/20140913_130352-e1414334071409.jpg[/img]

  gh34

  Ihan ok tunnelmissa sai nostaa veneen viime viikolla ennen ensimmäisiä pakkasia. Illat pimenivät jo liiaksi veneilyyn. Mielessä on myös muutamia tuunauksia joita pääsee vihdoin tekemäänkin.

  Kautena 2014, joka kesti ennätysaikaisen kevään ansiosta yli 6kk, dieseliä kului n. 150 L. Ei ole käyttötuntimittaria, mutta olisikohan vajaat sata tuntia 3-pyttyisellä Yanmarilla ja kylmien juhannuskelien ansiosta varmaankin 2-300 tuntia lämmitystä 3kW Safirella. Purjeilla mentiin liikkeelläoloajasta suurin osa. Veneilypäiviä tarkistuslaskennan jälkeen 78. Mitään isompia rikkoutumisia ei sattunut, karilla ei käyty ja uusi autopilottikin toimi.

  lyy

  Mä olen nyt jo käynyt laiturilla katselemassa merelle kaipauksella. Varsinkin,kun esim.tänään 22.11. oli täysin tyyni päivä ja mikä olisi ollut veneillessä. Voi kun olisi varaa mökkiin,jossa olisi oma laituri missä pitää venettä niin pitkään kuin haluaa…

  Tapani Mylly

  Minä olen miettinyt pienemmän trailerille nousevan veneen hankintaa. Joku pilothouse olis paras. Vois laskea alas kun keli sallii, ja tehdä jotain viikonlopun reissuja saaristoon. Ei taida vaan rahatilanne ja vaimo sallia moottoriveneen ostoa…

  jullella

  Terve!

  Haikeutta ei ehtinyt tulemaan, sillä alkusyksystä syntynyt venekuume innostutti ja vei aikaa. Lopputuloksena meillä on Avance 245-purjevene, jonka käyttöohjeisiin olen alkanut tutustumaan. Veneen mukana tuli meri-VHF-radio, tutkinto on siis suoritettava ennen purjehduskauden alkua. Mukavaa veneilyyn perehtymistä siis tiedossa talven yli.

  Päivitin venetietoja omat veneet-osioon.

  Pauli.

  gh34

  [quote=jullella;121186]Haikeutta ei ehtinyt tulemaan, sillä alkusyksystä syntynyt venekuume innostutti ja vei aikaa. Lopputuloksena meillä on Avance 245-purjevene…

  Onneksi olkoon uudelle veneelle! Hyvä aika ostaa vene, kun ehtii syksyllä ottaa tuntumaa ja talven ajan valmistautua uusiin seikkailuihin. Johan veneet taas lasketaan noin 4.5-5 kk päästä. Eilen sain pressut päälle omassamme, kannattaako sitä noin lyhyeksi ajaksi edes peittää 🙂

  -velmu-

  Kausi loppui jo syyskuun alkupuolella kun kesäkuussa syntynyt tyttö ”tuumasi” että ei enää venekyytiä. Kuitenkin pikku taaperosta huolimatta tuli kauden aikana 45yötä paatissa yövyttyä ja matkaa taitettiin 590mpk ja moottoriin tuli 53h lisää. Että paljoltikin sellaista lähinurkissa pyörimistä. Lokakuun lopulla laitoin kokeeksi sitten veneen myyntiin(Mv-marin 6600) ja sehän meni parissa viikossa kaupaksi. No siitähän sitten heti alkoi veneen katselu. Kuinka sattuikaan soppeli dsl-sisäperä vene löytyikin ja vielä hinnasta sopuun päästiin niin veneetöntä aikaa meidän perheessä oli lauantai päivästä-tiistai aamupäivään. Nyt onkin sitten mukavasti vapaa aika mennyt venettä varustellessa mieleiseksi. Niin juu Finnmaster 7600 on paatti.

  jukka

  Onneksi olkoon!

  Kerroppa ihan omin sanoin tuliko, ja kuinka pahoja vierotusoireita tuosta veneettömästä ajasta.

  -velmu-

  [quote=aragorn;121242]Onneksi olkoon!

  Kerroppa ihan omin sanoin tuliko, ja kuinka pahoja vierotusoireita tuosta veneettömästä ajasta.

  Ei kerinnyt tulla, mutta siinä vaiheessa kun vanhasta oli kaupat alustavasti sovittu niin nettiveneen huvikseen katselu muuttuikin hyvinkin tiiviiksi vaihtoehtojen etsimiseksi. Ja kyllä siinä mielessä tietty pyöri, että kesäksi on jotakin kyllä löydyttyvä ja onneksi löytyi jo heti syksyllä =)

You must be logged in to reply to this topic.

X