Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Kuluva vuosi veneilijöille kaikkien aikojen turvallisin

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Home / Forums / Laituri / Kuluva vuosi veneilijöille kaikkien aikojen turvallisin

 • gh34

  Vain 32 kuollutta ”vesiliikenneonnettomuuksissa” vuonna 2014 tähän mennessä. Pieni lukema, eikä se tosiasiassa ole vesiliikennettä, jos verkkoja koetaan mökkirannassa humalapäissään. Jos ne tyyppitapaukset siirrettäisiin tilastoissa vesiliikenteestä pois vaikkapa mökkitapaturmien tilastoon, niin viesti olisi vieläkin selkeämpi: Veneilyä turvallisempaa ulkoilmaharrastusta ei olekaan ja veneilijät ovat riittävän taitavia ilman viranomaisten nykyistä suurempaa puuttumista veneilyyn.

  http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/56738-helteista-huolimatta-veneilijoita-hukkui-vahemman-kuin-koskaan

  ”pienen moottori- tai soutuveneen kaatuminen tai kallistuma aiheutti lähes kaikki onnettomuudet ja onnettomuuden syynä oli useimmiten toimintavirhe tai alkoholi. Kuluvana vuonna veneilyonnettomuuksissa kuolleet olivat hiukan keskimääräistä iäkkäämpiä ja kahta lukuun ottamatta kaikki miehiä”

  Tuttu profilointi. Eiköhän tuokin tässä vähene itsestään suurten ikäluokkien jälkeen.
  Muista onnettomuustyypeistä epäilen, että vain yksi tappavan vaarallinen käyttäytymismalli voi lisääntyä näinä vuosina: Ilman kilpaveneilytaustaa olevat miehet keskenään huviajelulla erittäin nopealla moottoriveneellä.

  Tapani Mylly

  Mukava uutinen.

  Noista nopeista moottoriveneistä olen minäkin hiukan huolissani. Yli 40 solmun vauhdissa pitäis jo osata ajaa vähän eri tavalla kuin suurin osa kuskeista osaa, ja aika moni uutuusvene tavoittelee tai jopa ylittää noi nopeudet.

  pellis

  Eikös pari viikkoa sitten kaksi henkilöä menehtynytkin Helsingissä kaaduttuaan nopealla moottoriveneellä liian suuren tilannenopeuden seurauksena? Näitä rantaan ja luodoille ajelijoitakin on ollut vuosittain muutamia, niissä on lähinnä tapahtunut loukkaantumisia. Helsingin edustalla on suoranainen ihme, että yhteentörmäyksiä ei satu enempää.

  Tapani Mylly

  Jeps, kaiketi epäsäännöllisen säännöllisesti sattuu onnettomuuksia.

  Uudet veneet on monesti vielä niin hyviä, että kova vauhti ei oikein tunnu missään – ennen kuin sitten on myöhästä. Esim Busterin M5 on just sellanen. Kulkee yli 50 solmua, mutta 40 solmua tuntuu vielä aika kevyeltä vauhdilta.

  gh34

  Nopeista moottoriveneistä vielä: Sellainen historiankäsitys on minulla, että aiemmin (so. 30-70-luvuilla?) nopeat moottoriveneet olivat sellaisten miesten hallussa, jotka ajoivat niillä kilpaa. Osaaminen veneen käsittelyyn ja ympäristön/sään tarkkailuun kehittyy kilpaurheilijoilla kovalle tasolle. Nyt jos nopea vene ostetaan vain huviajeluihin, ei osaamistaso nouse riittävästi ja siitä se riski syntyy. Ei siis sinänsä veneen nopeudesta vaan sieltä ratin takaa. Kilpamoottoriveneily siis mukaan ”toimenkuvaan” jos meinaa kilpavauhtia kulkevan veneen päälliköksi, että tulee kehittäneeksi osaamista samalla kun hevosvoimat kasvavat.

You must be logged in to reply to this topic.

X