Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Veneen nosto?

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)

Home / Forums / Laituri / Veneen nosto?

 • Jartsa63

  Hei

  Uusi sisämoottoriveneilijä kyselee; ollakko vai ei, huolissaan vedessä olevasta veneestä ja VETTÄ sisuksissaan pitävästä koneesta?

  Onko mitään vaaraa nyt, kun on luvassa pikku pakkasia? Järvivesi onneksi vielä lämmittää.

  Kokematon koneen omistaja.

  JariP

  Kyllähän vesi sen verran lämmintä että tuskin hätää on. Aknkaan merivesi ei vielä piiitkään aikaan ole sellaisessa lukemassa että olisi vaaraa. Juuri tuossa suunniteltiin nostoa aikaisintaan parin viikon päästä.

  Tapani Mylly

  Ei se vesi nyt ihan heti sinne koneen sisälle jäädy, tai siis saa olla jo ihan kunnolla pidempään pakkasta, kun vesi on lähtökohtaisesti vielä suht lämmintä.

  Jartsa63

  OK

  Ei tarvitse hätäillä siis…kiitti.

  gh34

  Meillä ensimmäiseksi vaarassa on wc:n pesualtaan hana, kun pakkasta alkaa olla. Se on kauimpana merivedestä , sisällä vain makeaa vettä ja lavuaarin viemärin ulostulo on vesirajassa niin, että tuuli voi puhaltaa siitä raitista ilmaa sisätiloihin (ja ihan ensimmäiseksi sille hanalle). Kone kärsisi pakkasesta vasta paljon myöhemmin. Mutta noston jälkeen laitan heti koneen merivesipuolelle pakkasnesteellä lantrattua vettä, ettei tarvitse nukkua öitä huonosti miettien että tuliko jo se pakkasyö.

  Tapani Mylly

  Teen muuten Nettiveneeseen parin viikon sisällä artikkelin syksyn telakointitöistä. Sieltä voinsitten käydä lukemassa miten minä toimin ja palata tänne korjaamaan oikeat proseduurit…

  Linkitän artikkelin tänne kunhan saan sen tehtyä.

  Tapani Mylly

  Sellainen juttu tuli mieleen, että jos on luvassa pakkasia, niin ainakin minä pumppailen kaikki jalkapumput tyhjiksi vedestä sekä makeavesi- että merivesijärjestelmässä. Muutaman kerran on käynyt niin, että pumppuun on ilm jäätynyt vettä sisään syksyllä veneen ollessa vesillä, ja talvella on pitänyt sitten kalvot vaihtaa.

  JariP

  Kuinkas muuten makeavesi puolen kanssa. Viime syksynä ajettiin pumpulla kaikki vesi pois mitä
  tankeista tuli venettä vähän heilutellen sen mitä pystyi. Sen kummemmin en tyhjännyt letkuja enkä pumppua.
  Ehjänä oli kaikki keväällä.

  Oletteko puhaltaneet esim paineilmalla vedet pois letkuista vai irrottaneet ihan letkun pät ja valuttaneet
  pois viimeisestkin tipat.

  Hanat jätin kuitenkin auki talveksi (WC ja pentteri hanat) Lämmintä vettä ei ole joten varaajan
  tyhjennyksestä ei tarvitse välittää. Moottoriin ajoin pakkasnestesekoituksen ja päästin
  lohkosta ne vedet pois joihin pakkasneste ei mene ilman että termostaatti aukeaa.

  Moottori siis merivesijäähdytteinen Yanmarin 3GM30 Pilssistä toki tyhjäksi pumpulla kanssa
  ja rätillä loput mitä pumppu ei tyhjää.

  Jartsa63

  Jostain luin, ettei hanoja ihan auki kannattaisi jättää, vaan niinkuin puoliksi auki. Hanan siihen kokonaan sulkeutuneeseen puoleen kait jää vettä ja pakkasella jäätyy ,ehkä aiheuttaen vahinkoa hanalle.

  JariP

  [quote=Jartsa63;121012]Jostain luin, ettei hanoja ihan auki kannattaisi jättää, vaan niinkuin puoliksi auki. Hanan siihen kokonaan sulkeutuneeseen puoleen kait jää vettä ja pakkasella jäätyy ,ehkä aiheuttaen vahinkoa hanalle.

  Tuo liittyy varmaan läpivientien hanoihin johtuen niistä palloventtiileistä. Tuostakin lienee useampaa eri käsitystä ja koulukuntaa. Minä tarkoitin makeavesi hanoja tyyliin pentterissä ja vessassa.

  Tapani Mylly

  Minä pumppaan kaiken niin tyjäksi kuin mahdollista, irrotan pumppujen kaikki letkut ja pumppaan vielä tipat pois. Silleen ei ole tullut ongelmia.

You must be logged in to reply to this topic.

X