Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Syksyn veneilyt

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Home / Forums / Laituri / Syksyn veneilyt

 • Tapani Mylly

  Millaisia reissuja ja millä tavalla teette syksyllä? Koska viimeistään vene ylös, vai nostatteko säiden mukaan?

  Me käydään aika syksyllä lähes joka viikonloppu vielä merellä, tosin mökkeily kilpailee viikonloppujen ohjelmasta. Kun kesällä pyritään käymään luonnonsatamissa, niin syksymmällä mennään kaupallisiin. Tämä ihan sen takia, että virta riittää lämppärin käyttöön varmasti, ja muutenkin sateiden yllättäessä mukavampi olla kaupallisessa satamassa.

  Yleensä veneilykausi jatkuu vielä koko syyskuun, mutta lokakuussa nostetaan sitten jo vene ylös aika pian. Joskus kun jäi nosto marraskuun alkuun, niin kyllähän siinä sitten jäi rempat ja huollot keväälle.

  S/Y Kiki

  Yleensä jossain vaiheessa loppukesää/syksyä tulee jonkinlainen tauko purjehdukseen, kunnes syksyn kuulaat kelit innostavat jälleen lähtemään.

  Me suosimme syksyllä nimenomaan luonnonsatamia, niistä puuttuu ”valosaaste”, täydellinen pimeys luo huikean näkymän taivaalle. Hetki selällään maaten, ja löydät pimenevältä taivaalta lukuisan joukon vinhaa vauhtia eteneviä satelliitteja risteilemässä taivaalla. Muutamaa hetkeä myöhemmin alkaa Milky Way erottua halkomassa yötaivasta. Pitääkin muistaa ottaa jokin tähtikartta mukaan, ja yrittää opetella edes parhaiten erottuvat tähdet ja tähtikuviot.

  Nuotion loimussa valmistettu ruoka jää kaikille mieleen, ja lapsille on vaikea keksiä mitään parempaa puuhaa, kuin vaahtokarkkien paisto (poltto) makkaratikun nokassa. Päällysvaatteeksi lapsille ei kannata valita niitä kalleimpia ja keinokuituisimpia tuona iltana. Harmi, omat lapset on jo kasvaneet eroon tuosta vaiheesta.

  Myös luonnonsatamassa herääminen koleaan aurinkoiseen syyspäivään teeren kukertaessa, on elämys joka jää mieleen.

  Tapani Mylly

  No, nyt kun asian tuolla tavalla ilmaisit, niin uskon 😀

  Tosiaan meilläkin on usein elokuun aikana hiljaisempi vaihe purjehduksessa. Kesälomareissun jälkeen maistuu hetken taas mökkielämä. Toisaalta meillä on ollut tapana just elokuussa kutsua tuttuja ja perhettä mukaan veneelle.

  Meillä tuollaisen myöhäisen veneilyn luonnonsatamissa estää käytännössä surkea lämppäri, joka olis pitänyt vaihtaa jo ajat sitten. Harmi, koska tosiaan lapset varman nauttis noista pimeistä illoista, kun kotonakin aina haluavat pimeällä ulos taskulamppujen kanssa jne.

  Pienissä saaristolaislaitureissakin on kyllä vinha tunnelma syksyisin, yleensä kun saa olla lähes yksin paikalla.

You must be logged in to reply to this topic.

X