Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Kuulutteko seuraan? Miksi?

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

Home / Forums / Laituri / Kuulutteko seuraan? Miksi?

 • Tapani Mylly

  Me ei kuuluta. Jotenkin silloin veneilyuran alkuvaiheessa ei vaan tullut liityttyä, eikä ole sen jälkeen ollut suurta tarvetta. Nyt tosin ihan muutaman viimeisenä vuotena ollaan taas mietitty. Lapset alkaa olla kohta siinä iässä, että voisi laittaa jollakouluun tms, ja se onnistuis varmaan helpoiten oman seuran kautta. Muutenkin on hiukan herännyt kiinnostus esim saarikohteiden käyttöön.

  JariP

  Kyllä kuulutaan.

  Muutamia syitä:
  [list][*]Laituripaikka
  [*]Seuran palvelut etc (mastonosturi, sauna/laituri saaristossa jne)
  [*]Yhteisön apu aloittelevalle purjehtijalle ja muillekkin
  [*]Uusi tuttavia
  [*]Noita syitähän on monia lisääkin pienempiä[/list]

  kenomeno

  Kyllä.

  Jarip jo speksasikin tärkeimmät. Lisäksi talvisäilytys, organisoidut nostot ja laskut, katsastusmiesten (ja muiden kokeneempien) neuvot, yhteisöllisyys . . .

  pellis

  Itse kuulun nykyisin venekerhoon, vaikka olenkin enemmin sellainen yksinpuurtaja joka menee omia polkujaan. Kieltämättä sitä hieman on tullut skarpattua veneilytottumusten suhteen ja on tullut opiskeltua uutta, veneilyturvallisuus siis lienee todella paranee venekerhojen vaikutuksella. Aiemmin mökkiveneilyn parissa on tullut harrastettua sitten sitä villimpää käytännönläheistä siirtymistä saariston katveessa rennolla otteella vuosikymmenet.
  Kerhosta on hyötyä, kun kokemukset veneilyyn liittyvistä asioista voi keskustella naamatusten laiturilla eikä tarvitse itsekseen ihmetellä esim netin keskustelupalstoilla tai venetarvikeliikkeiden tiskeillä milloin mitäkin eteen tullutta kysymystä. Kaikenlaisia hahmoja tulee vastaan ja kavereitakin muodostuu. Seuraan kuuluminen saattaa joitakin individualisteja kuitenkin ahdistaa mikäli kokee puuttumisen veneilytaitoonsa tai veneensä varustelutasoon jotenkin loukkaavana mm. katsastuksen yhteydessä ja haluaisi vaan mennä fendarit roikkuen vanhoilla köysillä, päivän solmulla ja virityksillä oloissaan minne huvittaa. Seuroissa on kieltämättä vallalla tiettyä hysteriaa mm. katsastuksen, liputussääntöjen, saaren sääntöjen ja muiden muodollisuuksien kanssa, toisissa kerhoissa enempi ja toisissa vähempi. Meillä ainakin näihin asioihin osataan useimmiten suhtautua henkilön itsemääräämisoikeutta kunnioittaen; eihän tässä missään kuninkaallisessa laivastossa sentään olla. Kaiken kaikkiaan veneilyssä on antoisinta mielestäni uuden oppiminen ja aina tulee piikkiä kantapäähänkin vaikka olisi maileja takana miten hyvänsä. Kannattaa siis perehtyä etukäteen, millaiseen seuraan haluaa liittyä.

  jukka

  Itsekkin kuulun seuraan, mutta ainakaan pääkaupunkiseudulla ei kysellä kuuluvatko vanhemmat johonkin seuraan viedessään lapsensa jollakouluun. Mikäli lapset innostuvat purjehduksesta kyseisessä seurassa vain lapsien pitää liittyä juniorijäseneksi.

  venepekka

  en kuulu, syytkin tuli jo kerrottua:

  katsastuspakko
  vartiointivuorot
  muut pakolliset tehtävät
  en todellakaan halua maksaa mistää ”jollakouluista” tms
  ilmaisia saaria on meri täynnä
  suoraan kaupungilta halvempi venepaikka samasta satamasta (sama homma talvisäilytyksen osalta)
  ym ym ym

  Finmar

  Itse kuulun seuraan.

  Pienellä seuralla on hyvä saari tukikohta.

You must be logged in to reply to this topic.

X