Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Kartta ja plotteri

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Home / Forums / Laituri / Kartta ja plotteri

 • Tapani Mylly

  Mites navigoitte, onko käytössä perinteiset kartat, plotteri vai molemmat? Millaisissa tilanteissa käytätte mitäkin? Miten tarkasti yleensäkin seuraatte sijaintia tollasella perusreissulla?

  Meillä on veneessä pääosin käytössä paperikartat. Varalla ja johonkin isompiin ylityksiin on sitten vanhan käsinavigaattori, joka antaa koordinaatit. Uusi hankinta on ipad, jossa on Navionicsin ohjelma, sitä tulee käytettyä kyllä aika harvoin. Pidän kartan periaatteessa sitloodassa aina kun ollaan liikenteessä, poikkeuksena jotkut ihan tutut matkat (Airiston välittömässä ympäristössä). Seurailen karttaa aika tiiviistikin, ehkä vähän turhankin kanssa välillä. Tapa tarttunut varmaan maasuunnistuksesta Lapin-reissuilla.

  Vaimoa varten ajatuksena on tehdä joku vähän pysyvämpi plotteriviritys jossain vaiheessa. Ajattelin tänä kesänä laittaa jonkun telineen näin ensihätään tolle iPadille.

  Lassi R

  Plotterista enimmäkseen, paperi on kyllä kokoajan mukana hommassa. Tulee seurailtua molempia, että pysyy jyvällä missä mennään. Paperista näkee myös hieman laajemman alueen.

  Tuolle padille kannattaa hankkia kunnollinen teline, sekin toimii hyvin plotterina.

  JariP

  Tutuilla vesillä pärjää pelkällä plotterilla tai ilman sitäkin. Jos lähdetään uutta reittiä ulos, katsotaan paperikartalta reitti. Vierailla vesillä
  vesillä pidetään ittemme paperikartalla merkkaamalla sopivin välein sijaintitiedon. Kerran kun on sattunut tuo
  täys sähköjen blackout niin on ihan kiva tietää suurinpiirtein missä päin on paperikartallakin. Emäntä hoitaa yleensä kartalla pitämisen
  ellei satu olemaan ruorin takana.

  iPadi on kyllä ihan hyvä varalaite plotterille. Varsinkin kun se toimii ilman veneen sähköjä. Ulkona auringonpaisteessa sillä vain ei tahdo
  tehdä mitään.

  Mittarikoteloon mahtuu nyt perusmittarit ja Raymarine E7 [img=http://jarip.kuvat.fi/kuvat/Purjehdus%202014/IMG_1488.jpeg/_full.jpg]MIttarihässäkkä[/img]

  Tapani Mylly

  No sulla on aikakin jarip massiivisen kokoinen kotelo!
  Joo toi iPad olis hyvä, jos siinä olis mattanäyttö. Lähinnä olen siitä tai kännykästä katsonut sijainteja silloin, kun on ollut syystä tai toisesta epävarma.
  Nyt ajatuksena tosin oli laittaa sille sellainen kääntyvä teline, jonka sais halutessaan taitettua kokonaan kajuutan sisälle.

  JariP

  [quote=Tapani Mylly;119491]No sulla on aikakin jarip massiivisen kokoinen kotelo!
  Joo toi iPad olis hyvä, jos siinä olis mattanäyttö. Lähinnä olen siitä tai kännykästä katsonut sijainteja silloin, kun on ollut syystä tai toisesta epävarma.
  Nyt ajatuksena tosin oli laittaa sille sellainen kääntyvä teline, jonka sais halutessaan taitettua kokonaan kajuutan sisälle.

  No, näyttää tuossa isommalta kuin on. Justiinsa mahtuu E7 ja kolme standardikokoista mittaria.

You must be logged in to reply to this topic.

X