Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Pohjan korjaus

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Home / Forums / Telakka / Pohjan korjaus

 • pboat

  Pohja on puhallettu puhtaaksi vanhoista myrkkymaaleista ja maalista joka osittain oli halkeillut/hilseillyt. Paikkapaikoin näkyvissä lasikuitua koska edellinen pohjan laittaja on hionut goat pinnan puhki hiomakoneella. Pohjaan pitäisi tehdä myös lasikuitu paikkaus. Onko kenelläkään kokemuksia nykytilanteesta valmiille pinnalle teettämisen kustannuksista? Myrkkymaalia pintaan ei tarvitse enää laittaa koska vene on nykyään sisävesillä. Vene on 7.5 pitkä

  pellis

  Riippuu todella paljon mikä on korjauksen laajuus tuon lasikuitupaikan suhteen. Lasikuitupaikka pitäisi nykytietämyksen mikaan korjata mikäli mahdollista aina molemmilta puolilta, mikäli vaurio on läpi asti rikki. Pieni pintakolhu taasen on helpompi korjata. Aikaa tuohon menee kuitenkin pienenkin lasikuitukorjauksen osalta vähintään yksi työpäivä olettaen että mitään palkkeja ei ole irti. Alue pitää ensin avata mahdollisesti kuivattaa, laminoida paikka, maalata eristekerros ja tasoittaa, jonka jälkeen pääsee vasta tekemään maalikerroksia. Puhalletun pohjan maalaminenkin vaatii jonkin verran tasoittamista ja hiomistä joten siinäkin vierähtää muutama päivä. Vaikka vene onkin sisävesillä niin siihen pitäisi maalata noin 4 kerrosta epoksiprimeria lasikuituraton, eikun ruton, estämiseksi. Yhden kierroksen levittäminen ottaa aikaa tunnin-kahden verran ja pieneen lasikuitukorjaukseen menee aikaa vajaa päivä. Työtunteja kertyy siis vähintään 15 ja kun keskihinta venealalla taitaa olla sellainen 75 €/h olisi hinta-arvio alkaen tonni. Muistaakseni 8 metrinen naapurivene kun teetti tuollaisen työn sisältäen puhalluksen oli hintaa noin neljä tonnia myrkkymaaleineen pääkaupunkiseudulla.

  jukka

  Tuohon edelliseen lisäisin pikku korjauksena, että epoksia pitää maalata vähintään 400 myytä. Tämän maalimäärän saat kertomalla maalattavan alueen neliöt 0.4 llä näin saat oikean litramäärän. Telalla maalattaessa yksi kerros voi olla paljon ohuempi kuin luulet. Kun kuitenkin teet aika isoa remppaa, niin ei kannata pihistellä viimeistelyssä. Maalatessa käytä kahta eri väriä vuorotellen, niin saat varmemman lopputuloksen.

You must be logged in to reply to this topic.

X