Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Ahvenanmeren jälkeen Ruotsin satamat

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)

Home / Forums / Ankkuripaikka / Ahvenanmeren jälkeen Ruotsin satamat

 • Tapani Mylly

  Jos menette Ruotsiin, niin missä satamassa pysähdytte yöksi Kihdin jälkeen? Siinähän on suht vähän ainakaan kaupallisia satamia ennen kuin pääsee kunnolla sisäsaaristoon. Fejan? Lidö? Mikähän olis mukava paikka pienten lasten kanssa?

  Beorn

  Jos koukkaa vähän pohjoiseen, niin Öregrund on oikein mukava paikka. Tulee mieleen Vanha-Rauma. ehkäpä siksi viihdyn siellä.

  Tapani Mylly

  Norrtäljeäkin joku kehui, tosin se on vähän ärsyttävän suntin pohjalla. Oletkos Beorn käynyt?

  jurajala

  Jos vain aikaa on, niin koukkaa ihmeessä pohjoisemmaksi Ruotsin korkea rannikolle (

  Höga kusten

  ). Ei ihan heti uskoisi että on pohjanlahdella, kun maisemia katsoo. Vettä riittää rannasta rantaan, satamia on paljon, idyllisiä kalastajakyliä jne.

  Tapani Mylly

  Luulenpa, että tonne Höga kustenille pitää lähteä joku kesä ihan omalle reissulleen. Sellaista jossain vaiheessa pohdin, että menisi Ahvenanmaan pohjoisreunaa tuonne ja takaisin.

  Tänä kesänä luulisin että korkeintaan käväistään Ruotsin puolella, mutta katsotaan nyt. Aihe muuten vähän kummasti nimetty, toki ei Kihdin takana vaan Ahvenanmeren takana.

  Beorn

  Enpä ole Nortäljessä käynyt. Tuota korkearannikkoa on niin moni kehunut, että sinne täytynee mennä oikein ajan kanssa. Olemme purjehtineet kyllä kavereiden kanssa sinne ja takaisin (hmm, miten tulee jotenkin Hobitit ja lohikärmekset mieleen), mutta ne seilaukset ovat olleet vain mahdollisimman nopeasti ruotsiin ja takaisin avomeriseilauksia. Kutsumme niitä smör-purjehduksiksi. Kilpailua itseä vastaan ja harjoittelua. Ja halpaa voita, tietysti. Ja mielenkiintoisia tapahtumia, kerran piti mennä Sundsvalliin, mutta tulimme Hudiksvalliin. Dunckerin jalanjäljillä juunou.

  Jussi H.

  Fejassa olin vuosia sitten; ihan mukava paikka ainakin silloin. Helppo ajaa sisään väylältä, eikä tee paljon mutkaa matkalla eteenpäin.
  Käringssundista yli mennessä on Aarholma lähellä.

  Höga Kustenille olen mennyt muutaman kerran ja aina Vaasan kautta, sieltä ylitse ja kaikessa rauhassa alaspäin Ruotsin puolella.

  DRikardo

  Itsellä kauhukokemus Fejanilta. Pienten lasten kanssa valvottiin aamu 0400 jään kun ravintolassa soitettiin basso diskoa niin että koko veneen runko tärisi ja särisi.
  Ravintolassa ruoka kallista ja aivan luokatonta.
  Kannattaa jatkaa ennemmin pikkasen pidenmälle.
  tai mennä ankkuriin yöksi.

  JariP

  Ruotsin rannkikosta, ainakin pohjoiseen päin on kirjoja varmaan moniakin eri satamista. Yksi suosittu ainakin
  meillä päin on Bottenhavskusten

  Tuon saa tulostettua jos ei malta tilata painettuna.

  Tapani Mylly

  Joku kirja mulla onkin, mutta kiitos tosta linkistä.

  Onko muuten niin, että Ruotsissa on suurempi riski joutua metelöivän juhlimisen keskelle kuin Suomessa? Ainakin omat kokemukset viittais siihen. Tai ehkä täällä tietää välttää sellaisia paikkoja, joissa rymytään pitkään yöhön. Ellei siis ole omissa suunnitelmissa rymytä.

  Jussi H.

  Kryssarklubbenin pari vuotta vanha satamakirja ’Norrlandskust’ on erinomainen Pohjanlahden rannikon venesatamien luettelo Gävlen korkeudelta Haaparantaan saakka; suosittelen.

You must be logged in to reply to this topic.

X