Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Spinnupurjehdusta

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

Home / Forums / Masto / Spinnupurjehdusta

 • Tapani Mylly

  Kuinkas herkästi nykäsette spinnun ylös?
  Tämän olis tarkoitus olla meillä vähän niinkuin tämän kesän projekti, kun spinnu on maannut varastossa aikaisemmin. Kun itsellä ei ole mitenkään erikoisen paljon spinnukokemusta, niin vähän arveluttaa vaimon kanssa kahdestaan sen kanssa pelaaminen, lapsista kun ei vielä ole apua. Neuvoja?

  gh34

  Tapana on ollut nostaa spinnu aina kun on kevyt keli eli spinnuvauhtia tiedossa 2 solmusta vajaaseen runkonopeuteen, erityisesti niin heikoissa että kun fokka/genoa jää vetämättömäksi. Ei käytetty huippunopeusennätysten rikkomiseen, vaan tunnelmalliseen myötä- ja laitamyötäispurjehdukseen. Nyt on uusi vene alla ja omaa spinnua ei ole – mutta pian pitää testata lainaspinnulla!

  Mutta koko varmasti ratkaisee. Pienellä spinnulla ja kevyellä tuulella meno on tosi leppoisaa. Ison veneen spinnu vaatii varmasti enemmän harkintaakin kuin H-venespinnun kokoinen. Myös spinnusukkaan investoisin, jos neliöitä on sen verran enemmän ettei purjetta enää kahmita syliin.

  Tapani Mylly

  Jepu, sukkaa olen minäkin miettinyt.
  Jotenkin tuntuu tyhmältä, ettei spinnua tule käytettyä, sukan kanssa ehkä kynnys nostaa olis pienempi.
  Onko vinkkejä sukan hankintaan, millainen on hyvä? Meillä spinnussa on neliöitä 75, joten ei se nyt mikään ihan älyttömän iso ole.

  Risto

  Hei,,

  Kannattaa kyllä nostaa spinnu omille taidoille sopivalla kelillä. Se on hauskaa ja tuo mukavaa vaihtelua ja vauhtia perhepurjehdukseenkin. Meillä kyllä spinnu nousee hyvällä kelillä melko herkästi, vaimo ohjaa ja minä hoidan purjeet. Normaalisti yläpuolen voi laittaa kiinni ja säädöt voi hoitaa alapuolen jaluksella. Mutta kyllä perusasiat olisi hyvä opetella osaavassa porukassa, vahinkojiippi tai reilu kallistus saattaa viedä perheen veneilyhaluja ihan turhaa. Veneen koko ja tyyppi toki vaikuttaa myös, isossa veneessä yleensä tarvitaan yleensä enemmän voimia / taitoja.

  Kommentti gh34’lle sen verran että meillä oli aluksi Maxi 77’ssa alamittainen spinnu ikäänkuin varmuuden vuoksi, mutta se oli vaikea käsitellä ja suurempi oikean kokoinen hankittiin pian.

  Terveisin, Risto Kyläkallio

You must be logged in to reply to this topic.

X