Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Kesän reissut

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)

Home / Forums / Laituri / Kesän reissut

 • Tapani Mylly

  Minnes olette suuntaamassa kesän reissuilla? Kuinka monta veneilypäivää tulee kesän aikana?

  Me lähdettäneen saariston eteläosaan lasten kanssa, mahdollisesti Maarianhaminaan. Ajatuksena olisi tehdä ensimmäinen hiukan pidempi legi lasten kanssa, kun mennään Utöstä suoraan Maarianhaminaan tai ehkä Ruotsin puolelle käymään.

  Veneilypäiviä mulle tullee enemmän kuin koskaan aikaisemmin, kun työtkin vie nyt enemmän merelle. Perheen kanssa viikonloput ja heinäkuuussa ehkä kolmen viikon reissu. Kyllä siinä on jo tarpeeksi ainakin toistaiseksi, kun lapset on 4 ja 5v.

  S/Y Kiki

  [quote=Tapani Mylly;119298]Minnes olette suuntaamassa kesän reissuilla? Kuinka monta veneilypäivää tulee kesän aikana?

  Kesän purjehdusreissut suuntautuu Saimaalle, veneilypäiviä tulee sellainen määrä, minkä vapaiden ja säiden yhteisvaikutus mahdollistaa MUKAVAT olosuhteet. On huomattu jo aikoja sitten, että määrä ei korvaa laatua. Jos on vaikkapa saanut purjehtia hyvissä olosuhteissa viikon, ja seuraavaksi viikoksi on luvassa sateista ja viileää, niin jätetään vene parkkiin sinne missä ollaan (no ei nyt tietenkään ihan mihin vain) ja jatketaan lomailua jollain muulla tavoin, tai palataan kotiin lepäämään.

  Lasten kanssa purjehdus onnistuu hienosti, varsinkin kun heitä on kaksi ja ovat lähestulkoon samanikäisiä. Kun muistaa että lapset ei välttämättä tykkää samasta kuin aikuiset, niin homma alkaa ajautua oikeille raiteille. Lapset kyllä keksivät tekemistä, yleensä veneessä sisällä. Luovuus syntyy siitä kun ei ole kaikki tutut lelut ja pelit mukana. Jokainen saari on suuri seikkailu – jos sen näkee muualtakin kuin veneestä käsin.

  Tapani Mylly

  Minkä ikäiset lapset sulla on?

  Mulla on tämän kesän osalta aika toiveikas olo lomapurjehduksen osalta, kun nuorempi täytti syksyllä neljä. Ja vanhempi siis vain puolitoista vuotta vanhempi.

  S/Y Kiki

  [quote=Tapani Mylly;119369]Minkä ikäiset lapset sulla on?

  Meidän lapset on nyt jo teinejä, mutta muistan hyvin kun olivat sinun lapsiesi ikäisiä. Juuri samalla ikäerolla. Uskon että reissunne onnistuu, kunhan lapsiin ei kiinnitä liikaa huomiota. Eli ei lasten ehdoilla, vaan lapset huomioiden.

  Olen sitä mieltä, että jos lapset pakottaa pukemaan hiostavat pelastusliivit päälle, istuttaa kiinnitettynä istumakaukaloon, niin voi olla varma että hauskaa ei ole kellään. Matkojen ajan lapset viihtyvät parhaiten veneen sisällä, touhuavat kaikkea heille kivaa. H-veneessä oli helppoa, näki koko ajan mitä touhusivat, ja oli helppo varoittaa vendasta tai isoista aalloista. Toisaalta lapset oppivat todella nopeasti ottamaan kallistelut jne. Istuvat lattialla, heiluntakeskipisteessä ja raplaavat vaikka kumilenksuja pitkiksi pötköiksi tunnista toiseen. Koskaan ei ollut sellaista keliä että lapset olisivat valittaneet.

  Tapani Mylly

  Jeps.
  Mun äiti (ei veneilijä) joskus aina kysyy lapsilta, että pelkäättekös te veneessä. Jos on kerrottu jotain juttuja vähän kovemmasta kelistä tms. Lapset ei oikein edes ymmärrä mitä Mummu tarkoittaa. Hauskimpia purjehduksia ollut lapsille just ne, joissa vettä on lentänyt ja vene on keikkunut aallokossa.

  JariP

  Juhannukselta, mikäli säät sallii niin lähdetään emännän kanssa tuosta merenkurkun yli Höga kustenille ihmettelemään pariksi viikoksi. Siinä se loma menikin. Kesäkuussa on pitkä viikonloppu eskaaderipurjehdus Patholmsvikeniin

  Tapani Mylly

  Millasellas veneellä Jarip kuljette? Onkohan toi höga kusten nyt jotenkin muodissa, kun sitä vähän joka puolella mainostetaan? 🙂
  Tukholman messuillakin niillä oli isohko oma osasto.

  JariP

  Tuollainen Elan 34. Harrastus aloitettiin vuosi sitten hakemalla paatti Hollannista. http://jarip.kuvat.fi/kuvat/Purjehdus+2013/

  Höga kusten nyt on sellainen must paikka kun tuossa vastarannalla on ja meille kun lähes kaikki paikat on uusia. Komiaa aluetta on kuulemma.

  Tapani Mylly

  Ai Hollannista. Mites nyt sieltä päädyit hakemaan? Haluaisitko kertoa miten homma sujui?

  JariP

  Aikamme 2012 syksyllä Suomesta etsimme venettä muutaman tuhatta kilometriä autolla ajaen rannikkoa löytämättä budjettiin sopivaa venettä aloin etsiä ulkomailta. Hollannista löytyi
  10 vuotta nuorempi ja reilusti yli 30% edullisemmin.

  Tapani Mylly

  Tähän mennessä koettua:
  Parainen-brännskär-storlandet-nötö-fårö-långholm-björkö-jurmo-utö-kökar-rödhamn(fåglön eteläpuoleista reittiä enismmäistä kertaa)-maarianhamina. Nyt vielä aika auki mitä kautta palataan. Ehkä kasteholmin kautta österskäriin tms. Jungfruskär-korppoo -linja ei oikein houkuta.
  Ihmeellinen olo, kun on tultu myötätuuleen tai sivumyötäiseen, ja nyt suunnan vaihtuessa tuulenkin suunnan pitäis huomenna vaihtua. Venekin toiminut hyvin, tosin pinna on hyvin jäykkä. Remppa odottaa kottin päästyä.

  JariP

  Hei

  Kesä alkaa suurimmilta osin olla ohi purjehdusten suhteen meidän osalta. Viikonloppupurjehduksia vielä elokuussa varmaan.

  Mainittavimmiksi saldoiksi jäi eskaaderipurjehdus Ruotsin puolelle viikkoa ennen juhannusta. Matka tehtiin naapurin
  veneellä tosin kolmen hengen porukalla. Mukana oli toinenkin vene 5 hengen porukalla. Muut ilmoittautuneet pelästyivät kait keliä ja jäivät mieluummin seuraamaan tilanteen kehittymistä. Keli oli varsin mielenkiintoinen. 14-18 m/s ja puuskat 25 m/s.
  Aallon korkeus reilu 2 metriä etuvastaiseen. Pahimmalta vesisateelta kuitenkin vältyttiin ja alkuperäinen Patholmsviken vaihtui
  matkalla Järnasklubbenille.

  [img=http://jarip.kuvat.fi/kuvat/Purjehdus%202014/IMG_3623.JPG/_full.jpg]Eskaaderipurjehdus Vaasasta Ruotsin puolelle[/img]

  Juhannukselta lähdimmekin sitten omalla veneellä kohti Höga kustenia kuitenkin niin että olimme juhannuksen Rönnskärissä joka on reilu 20 M Vaasasta länteen eli matkan varrella. Vettä taisi sataa joka puolella muualla paitsi merenkurkussa.

  [img=http://jarip.kuvat.fi/kuvat/Purjehdus%202014/IMG_3659.JPG/_full.jpg]Aurinko paistoi juhannuksena[/img]

  Lähdimme yöpurjehduksena 60 M matkan kohti Högakustenin ydintä, Ulvötä. Auringon lasku ja nousu merellä on aina hienoa. Nousua tosin jouduimme seuraamaan ukkosrintaman aiheuttamien pilvien saattelemana. Rintama kiertyi kuitenkin yöllä kohti länttä ja pääsimme rantautumaan rintaman jälkipuolelle auringon paisteessa Ulvön hotellin laituriin

  [img=http://jarip.kuvat.fi/kuvat/Purjehdus%202014/IMG_3675.JPG/_full.jpg]Auringonlasku merenkurkussa[/img]

  Varsin viileää oli koko matkan ajan mutta toisaalta helpompi pukea päälle kuin jos on +30 eikä ole mitä riisua…

  [img=http://jarip.kuvat.fi/kuvat/Purjehdus%202014/IMG_3681.JPG/_full.jpg]Ulvön [/img]

  Ulvö on tunnettu hapansilakastaan jota olisi saanut monessakin paikassa mutta jäi väliin… Ulvön tunnus:

  [img=http://jarip.kuvat.fi/kuvat/Purjehdus%202014/IMG_3691.JPG/_full.jpg]Ulvö[/img]

  Matkamme supistui jonkin verran ajallisesti tuuliennusteiden takia ja päätimme tulla muutamaa päivää aikaisemmin kotiin. Viimeisenä satamana oli Idyllinen Trysunda jossa olimme kaksi päivää kierrellen saarta.

  [img=http://jarip.kuvat.fi/kuvat/Purjehdus%202014/IMG_3716.JPG/_full.jpg]Trysundan satama kuvassa perällä.[/img]

  Ennuste lauantain kotimatkalle oli koillistuulta 5-7 m/s joten luvassa olisi leppoisa kotimatka alkaen aamu kuudelta. kotiinpäin lähdimme saman seuran toisen veneen kanssa.

  [img=http://jarip.kuvat.fi/kuvat/Purjehdus%202014/IMG_3746.JPG/_full.jpg]Kotia kohti[/img]

  Totuus kelistä oli kuitenkin 9-12 m/s joten pientä reivausta jouduttiin toteuttamaan mukavuuden säilyttämiseksi.

  Hyvä ruoka ja parempi mieli 🙂
  Kannella ruokailu on aina mukavaa. Huomaa nimikkoviini. Kiitos edellisen omistajan kertomuksesta veneen nimestä
  (Hollantilainen edellinen veneen omistaja antoi kattavan selvityksen veneen nimen historiasta, Quatrosta)

  [img=http://jarip.kuvat.fi/kuvat/Purjehdus%202014/IMG_3700.JPG/_full.jpg]Veneemme nimikkoviini[/img]

  Vaasan saaristo on varsin moninainen ja vieraalle jopa pelottava merikartalta katsottuna. Kivikkoa riiittää ja melkeimpä hyvä tietää missä uskaltaa mennä väylien ulkopuolelle. Kivet kun kasvavat täällä oikeasti. Sentin vuodessa.

  [img=http://jarip.kuvat.fi/kuvat/Purjehdus%202014/IMG_3783.JPG/_full.jpg]Seuran laituri saaristossa.[/img]

  On se luonto suomessakin kaunista. Kuva lauantailta samasta paikasta kuin edellinenkin aikasemmin napattu kuva:

  [img=http://jarip.kuvat.fi/kuvat/Purjehdus%202014/IMG_3825.JPG/_full.jpg]Aurinko laskee selkäsi taa…[/img]

  Muutama lomakuva lisää

You must be logged in to reply to this topic.

X