Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Lasikuitukajuutan kunnostus-lasikuidun täyttö

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

Home / Forums / Telakka / Lasikuitukajuutan kunnostus-lasikuidun täyttö

 • Hessu

  Kiitokset etukäteen asiallisita vastauksista.
  Ostin parisen viikkoa sitten veneen, pienen jenkkiliipin, joka on todella projektivene itselle että saa välillä ajatuksetnpois töistä yms.
  Vene on alunperin ollut ns. Day cruiser, eli etupää avoin jossa istuimet kiertää reunoilla. Edellinen omistaja on kattanut keulan kiinteästi lasikuitukannella, eli alle tulee periaatteessa makuutilat. Jopa makuutason runko on tehty, MUTTA kaikki on täysin raakaa lasikuitua. Eli kajuutassa on esim alkuperäisen rungon ja uuden kannen liitoksessa syviä muotituksesta tulleita monttuja, ja muitakin muotin ja vahvikkeiden koloja yms. Ajatus miten varsinaisesti vuoraan ja veroilen kajuutan on olemassa, mutta noiden monttujen täyttö mietityttää.
  Muistan jostakin tuning tv ohjelmasta että rakensivat muotoja ja täyttöjä suoraan lasikuidun päälle uretaanivaahdolla, antoivat siis kuivua kunnolla, leikkasivat muotoon ja hioivat (oli kylläkin auton rakentelua). Itseäni mietityttää että pysyykö uretaani tosiaan kiinni lasikuidussa, etenkin kun täytöt tulee ylärakenteisiin, ettei sitten napsahda merenkäynnissä irti pohjastaan? Kanaverkon pystyisin kyllä ”liimaamaan” muotoon ns. raudoitukseksi, joka varmasti parantaisi asiaa, mutta mitä te kokeneemmat olette mieltä?

  ajja

  Polyuretaani on hyvä liima ja todennäköisesti pitää hyvin puhdistetulla pinnalla. Se on kuitenkin painavaa ja sitoo itseensä kosteutta.
  Suosittelen, että teet sisäpuolelle koolauksen, jonka päälle laitat kevyen levyn. Koolaus oikaisee kuhmut ja sen alle on hyvä piilottaa johdot lamppuja ym. varten. Kolaus kannattaa tehdä niin, että se myös jäykistää kantta.

  Kannen kuhmut ovat hieman hankalampia. En tiedä, mikä olisi sopiva aine niiden tasoittamiseen, pintahan kuitenkin elää jonkin verran rungon eläessä, lämmön vaihdellessa ja sen päällä kävellessä. Kun pinta on suora, sen voi maalat, laittaa tiikin tai maton.

  Ennen kuin tekee, kannattaa laskea paljonko painoa kertyy. Veneen käytäytyminen voi muuttua paljonkin hyvään tai huonoon suuntaan…

You must be logged in to reply to this topic.

X