Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Volvo Penta 120 S vaihdelaatikko jumissa

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

Home / Forums / Telakka / Volvo Penta 120 S vaihdelaatikko jumissa

 • VolvoPenta 120 S laatikko

  Vaihdelaatikko jumissa? Pääsin juuri laituriin ja nyt on vaihdelaatikko jumissa, volvo penta 120 S(moottori Nanni 10hv). Irrotin kaasu/vaihde vaijerin se toimii. Vaihde siis jämähti, öljyt oli laatikossa aivan lopussa. Otanko laatikon irti ja katson itse vai kannaattaako jo tilata heti huolto 90eur tunti !

  Pitääkö tuollaisen vaihdelaation vaihdetta (eteen taakse) pystyä käsin vaihtamaan, kokeilin jakkarilla yms. ei jaksa vaihtaa. Ilmeisesti jokin meni rikki laatikon sisältä, jotain rutinaa sieltä tuli

  Jussi H.

  Jos vaihteistoa eli purjevetolaitetta on ajettu aivan kuivana vähänkin pidempään, pikku remontti ei riitä: laakeria ja hammasratasta menee vaihtoon. Ammattimies osaa sanoa, mitä tehdä, kun on avannut laatikon. Veneestä irrottamisen voi tehdä itsekin; valitettavasti pitää paatti nostaa kuiville tätä varten.
  Korjaaminen voi olla arvokasta noin vanhaan malliin, V-P varaosahinnoittelun tuntien.

  Vaihtoehtona on hakea jostain käytetty samanlainen vetolaite ja laittaa se tilalle ainakin ensihätään. Kysele vaikka Vene-lehden takasivulla olevan listan V-P-liikkeistä; niillä on usein käytettyjä purjevetolaitteita nurkissa.

  Jussi H.

  Muistaakseni noissa purjevetolaitteissa on sitten hieman erilaisia välityksiä, joten kannattaa tarkistaa tyyppikilvestä, kun alkaa soittelemaan varalaitetta. Jos välityssuhde on kovin erilainen kuin mitä alkuperäisessä, se vaikuttaa potkurin valintaan / toimintaan.

  v-p 120 S

  Kiitos vastauksesta, tätä pelkäsin eli laatikkoa ei saa irrotettua vedessä?
  ja olisi voinut tehdä itse vilkaisun….täytyy vissiin sitten varautua isompaan remppaan,ei vaan oo nyt paikkaa mihin saa veneen seisoon, tais mennä tämä venekesä tähän.

  v-p 120 S

  Kiitos vastauksesta, tätä pelkäsin eli laatikkoa ei saa irrotettua vedessä?
  ja olisi voinut tehdä itse vilkaisun….täytyy vissiin sitten varautua isompaan remppaan,ei vaan oo nyt paikkaa mihin saa veneen seisoon, tais mennä tämä venekesä tähän.

  motorman

  tais mennä tämä venekesä tähän… ??
  Harmi juttu, mutta eikös se ole p u r j e vene

  Jussi H.
  Alkuperäinen kirjoittaja: v-p 120 S
  … laatikkoa ei saa irrotettua vedessä? …

  Ei siitä paljon näin maallikko näe, jos vetolaitteen yläpäätä veneessä avaa ja katselee, ja irrottamista varten joutuu vetolaitteen avaamaan keskeltä eli sen ison kumitiivisteen irrottamaan ja alapään ottamaan pois alakautta. 🙁

  Täältä löytyy laitteen räjäytyskuvat, jos haluat asiaa katsastella: http://www.marinepartseurope.com/fi/volvo-penta-cat-7748570.aspx .

  Jos sinulla on vaihtovetolaite käsillä, niin viallisen irrottaminen ja toisen laittaminen sen tilalle on sellainen 4..6 tunnin juttu rutinoituneelta kaverilta. Ei siinä nyt koko kausi pilalle mene.

  Veneestä riippuen voit tietty miettiä peräpeiliin telinettä ja erillistä pikku perämoottoria.

You must be logged in to reply to this topic.

X