Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Etuhytin verhoilumateriaali

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Home / Forums / Telakka / Etuhytin verhoilumateriaali

 • Bartzu

  Keväällä huomasin että veneen etuhytin sivukylkien verhoilun (pehmustettua keinonahkaa) alla oli outo ”möykky” joka paljastui kunnon jää möhkäleeksi. Vettä oli tihkuttanut keulan kumilistan alta löytyneestä, pienen törmäyksen jälkeen irvistävästä saumasta, ja sieltä kautta jonkun pienen laminointi reiän kautta sisään. Oli näköjään tullut sieltä jo aiemminkin ja hometta oli verhoilun ja lasikuidun alla jonkin verran. Purin verhoilut pois etuhytin sivuista. Katto oli ihan ok. Homepesun ja vaurion korjauksen jälkeen nyt pitäisi verhoilla kyljet uusiksi.

  Kysymys vain heräsi että miten tuollaisessa kohtaa toimii vene verhoilumateriaaliksi tarkoitettu huopamatto nukalla?
  Eli mietin miten keväällä ja syksyllä viileiden kelien myötä tuo kastepiste käyttäytyy ko. materiaalissa. Veneessä ei ole kerrosrakennetta siinä kohtaa vaan pelkkä suht ohkainen lasikuitu. Eli tuon keinonahan kanssa on huomannut että keulan kyljet on yön jäljiltä hieman nihkeät sisällä. Toisaalta mietin että huopamatto nukalla sitoisi hieman paremmin ilmaa ja voisi toimia eristeenä. Mutta onko jollakin käytännön kokemusta asiasta? Kostuuko vai pysyykö kuivana?

  Laittaakko keinonahkaa vai huopaa? Väriäkin tekisi kajuuttaan laittaa muutakin kuin pelkkää valkoista.

  Finmar510

  Mulla on kanssa menossa hieman verhoilun korjausta. Teen korjaukset keinonahalla. Kun vaihdan veneeseen uudet penkit niin samalla korjailen verhoilua.
  Myös uuden hakuvalon asennus poiki verhoilun korjausta.
  Käy katsomassa veneen sivuilta miten mun projekti etenee…

  Tervetuloa!

  Joko olet ratkaissut miten verhoilet….

  Bartzu

  Homma tuli tehtyä. Vanhat verhoilut pois ja home pesu ja kylkisauman korjaus (rälläkällä kansi ja runkolinja auki ja uudet massat ja popparit). Kylkiin hain ns. Telttapatja ainetta 6mm jotka laitoin konulla kiinni kylkiin (aika homma) . Sitten päälle nukattu huopa. Siisti tuli. Aikaa otti mutta kannatti. Tunkainen haju poistui , lämpö pysyy hytissä hyvin. En havainnut mitään kosteutta huovassa , ennemmin siinä keinonahassa katon reunassa oli kosteutta , sinne en koskenut ja siellä ei ole eristettä.

You must be logged in to reply to this topic.

X