Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Sisäkatto remonttiin!

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

Home / Forums / Telakka / Sisäkatto remonttiin!

 • 58ittaM

  Eli projektina olisi sisäkaton uusiminen(Eristeet yms.) 30v+ lasikuitu purjeveneeseen kun vanha putoilee niskaan 🙁 Mikä olisi paras materiaali ja millä kattoon kiinni? Olen netistä yrittänyt apua löytää mutta ei ole löytynyt.
  Kiitos jo etukäteen.

  Matti

  Finmar510

  Joko olet purkanut tuota kattoa? Eli tiedätkö miten se oli aikaisemmin kiinni? Onko sinne tehty erillinen runko?

  58ittaM

  En ole ottanut eristeitä pois mutta se mitä näkyy nykyisten vaahtomuovilta näyttävien eristeiden alta on lasikuitukatto. Eriste siis liimalla suoraan kiinni katossa. Nyt kun luin uudestaan ton oman aloitusviestini niin tarkennan siis että projektina on siis kattoeristeet + kaikki siihen liittyvä. Katossa itsessään ei siis ole vikaa vaan eristeissä 😀 Ihan vain tarkennus omaan huolimattomaan viestiini 😀

  Finmar510

  Mikä purjeven sulla on?
  Valmistajalta voisi saada tietoa onko se liimattu suoraan lasikuituun vai miten se on tehty. Mutta jos tietoa vanhan katon rakenteesta saa niin…

  …. vanha katto kokonaa pois… siis verhoilu… 🙂
  Ja kun näkee mitä siellä on, niin sitten suunnittelee miten se tehdään.

  58ittaM

  Vene on Antilla ja vois olla tämä vuoden -74(Vene on siis isäni enkä muista tarkkaa vuosilukua), ainakin samanlainen rakenteeltaan http://www.nettivene.com/purjevene/antilla/407536 . Pitää tutkia kattoa tarkemmin ja palata sen jälkeen asiaan kun tietää lisää B)

  Kiitos vastauksista ja ehkä myöhemmin lisää

  Jussi H.

  Helpointa lienee poistaa vanha materiaali kokonaan: työkaluina käy esim. Bosch Multitool-päristin, jolla kaavitaan materiaalia irti, ja toisella kädellä pidetään lähellä imurin suulaketta, joka kerää talteen pienen pölyn ennenkuin se leviää koko veneeseen.
  Tilalle voi liimata samanlaista mattoa, joka antaa myös hieman lisälämpöeristystä, ellei kansi ole sandwich-rakenteinen. Nykyisin löytyy kontaktiliiman tapaista, joka sallii pienen asettelunkin maton paikalleen laittamisen jälkeen.
  Omassa 70-luvun veneessäni kattoon on ruuvattu katon kuvioiden mukaan leikatut n. 4 mm vanerista tehdyt panelit, jotka on päällystetty vinyylitapetin tapaisella materiaalilla. Panelien väleissä on ohut puinen profiililista, joka tekee asennuksesta siistin näköisen.

  Finmar510

  Mulla on käynnissä hakuvalon asennus HT-veneen kattoon ja siinä yhteydessä irroitin katon verhouslevyn…
  Laitan linkin josta voi lukea asiasta paremmin…

  Verstaalla

You must be logged in to reply to this topic.

X