Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Pinttynyt lika lasikuituveneessä

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 27 total)

Home / Forums / Telakka / Pinttynyt lika lasikuituveneessä

 • Lukija

  Onko mitään tököttiä, millä lähtee valkoisesta lasikuituveneestä ruskeat p**kajuovat irti, jotka ovat vesilinjan tuntumassa.
  Vene on seissyt telakalla 3 vuotta eli lika on todella jämähtänyt. On kokeiltu: Vimiä, liuotinpesuainetta, etikkaa ja Fareclaa. Kaikista paras kutta työläin on tähän asti ollut Patapata ja armoton fyysinen hinkkaaminen. Pohjan SAA siten vähitellen puhtaaksi, mutta aikaaviepää on.
  Mitä aineita käytätte kun haluatte näkyviä tuloksia aikaan?

  Lukija

  Oksaalihapolla lähtee töhnät irti

  Lukija

  Etsin googlen kautta jälleenmyyjän. Entä onko kokemuksia ”Marine Clean”-tuotteesta, jota saa mm. Motonetista.

  Lukija

  Itse olen käyttänyt tälläistä pesuainetta kuin NaveCaren pohjan tehopesu ja näkin poisto. Hyvin on lähtenyt tähän mennessä puhtaaksi. Tietysti on eri asia, miten pinttynyttä se kyseinen lika on, saattaa joutua jonkin verran hankaamaan. Mutta tuo pesuaine on hellävaraisempi veneen pohjalle, kuin oksaalihappo, tai näin ainakin kuvittelisin…Itse olen ollu tyytyväinen kyseiseen pesuaineeseen.

  PS. Ainakin tuolta marinestoren sivuilta sitä voi ostaa:
  http://www.marinestore.fi/www/order.php?af=&card=50

  Lukija

  Kiitos tästäkin linkistä, kyllä sen on joillain näillä lähdettävä.

  Siis se on siinä vesirajassa olevia vaaleanruskeita juovia, jotka tullut ties mistä (mm. pilssivesiä kun jotkut pumppaa satamissa ulos) ja lika on ikäänkuin tunkeutunut sen kiiltävän pintakerroksen alle eli myös kiilto lähtee ja saa vahata pesun jälkeen hyvin.

  Lukija

  Kokeilin ja kokeilun jälkeen käytin ONNISTUNEESTI Motonetista ostamaani ”Marine Clean”- nimistä ainetta vesirajaan ja voin vakuuttaa, että vene on nyt kauniimpi ja valkoisempi kuin ostettaessa! Suosittelen.

  Lukija

  Mikä valmistaja tuolla aineella on? Onko TurtleWax vaiko joku muu? En nimittäin juuri tuon nimistä ainetta löytänyt kuin ”Marine Clean”. Turtlelta löytyy ”Marine Cleaner” olikohan sitä vai jotain muuta? nimim: ”käytetyn ruskeakylkisen veneen ostanut” 😉

  Lukija
  Lukija

  Tämmönen löyty wikipediasta ”Oksaalihappo, (COOH)2, systemaattiselta nimeltään etaanidihappo, on yksinkertaisin kaksi happoryhmää sisältävä karboksyylihappo” eli sama tuote eri purkissa

  Lukija

  Juu tavaraa nimeltä ”Star bright” motonetistä, lähti niin paska kuin värikin… Oksaalihappoasaa apteekista ilman reseptiä ja sekoitus n.1/3 oassa veteen mutta jos ei jaksa plandrata niin tuo ensin mainitsema Star bright on OK ja sitten vahaa päälle tai on samanlainen viikon päästä!!!

  Lukija

  Ostin monta vuotta seisseen lasikuitu veneen.Joka oli roskainen ja sammaloittunut.Sain erittäin puhtaan tuloksen Käytin Kiillon Kiven&Laatan voimapesu ainetta.Löytyy pesuaine osastoilta ja Rautakaupoista.Ohennus ohje pullossa.Kastelin ja suihkutin aineen.Noin 10 minuutin liotus.Pyyhin karkeella karhun kielellä.Huuhtelu perään kuivaus ja vaha päälle.Suosittelen

  Lukija

  Mm Motonet myy. Tarvitset hiomatyynyn ja siihen sopivan laitteen, varmaan saa vuokrattua.

  Lukija

  Pesin vanhan ison veneeni (70′ luvulta) marine cleanilla. ensin pohjan ja likaraidan vesirajasta. levitin aineen ja puolentunnin päästä huuhtelin pois. vesiraja tuli täysin säihkyvän puhtaaksi. jopa vuosia vanhat liat jotka millään muulla ei ole lähtenyt lähti kuin itsestään. lisäksi pinta jäi ikäänkuin vahatuksi…. tai ainakin alkoi kiiltämään.
  se ”huono puoli” oli että veneen varsinaiset kyljet, jotka luulin olevan puhtaat olikin vuosien tummentamat niin että oli pakko pestä myös kyljet koska vesiraja säihkyi niin puhtaana. voin sanoa että sinä aikana (n.10v.) mitä vene minulla on ollut, ei kyljet ja pohja ole koskaan ollut noin puhtaat. ainetta meni alle litra. suosittelen.

  Lukija

  niin motonetistä ja veneliikkeistä ainakin löytyy. valmistaja marine cleanille on fineko oy http://fineko.fi/fi/tuotteet/marine/

  Lukija

  Jos on mennyt todella huonoon kuntoon ei auta muuta kun hapolla tai sitten kiillotus pastalla. Sealine S0 kiillotuspasta on helppo käyttöinen ja pintaa kestää monta vuotta taas. lisätietoa löytyy http://www.sealine.fi

You must be logged in to reply to this topic.

X