Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Home

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

Home / Forums / Telakka / Home

 • japi

  onko kellään tietoa millä sais homepilkut pois verhoista tai muista kankaista?otin juuri äsken pressut pois ja vene oli täynnä hometta!mielestäni olin järjestäny tuuletuksen kunnolla ja tapana on ollut laittaa muutamaan avonaiseen astiaan etikkaa homeen estämiseksi.eli onko kellään hyvää vinkkiä homeen poistamiseen tai vaikka ehkäisemiseen???

  rautsi

  En ole itse kokeillut, mutta törmäsin kun etsin alumiiniveneen pohjan puhdistusainetta.
  http://www.marinea.fi/shop/product_details.php?p=762

  Homeen poistosta löytyy myös tuolta Kipparin arkistosta Kippari 9/2001 missä oli juttu ”Miten voitetaan taistelu myrkkyitiöitä vastaan”

  https://kipparilehti.fi/tuote.aspx?tuote=192321032187.pdf (pitää kylläkin olla Kipparin tilaaja, että pääsee käsiksi)

  Peelo

  Meillä oli sama homma, tosin verhot ja muu irtoava kangasmateriali oli poistettu talvisäilön ajalta. Kuitenkin vinyyliin oli muodostunut homepilkkuja jotka pestiin kloriitilla pois.

  Petu

  Käy ostamassa ensi keväänä kosteuden poistajia ja sioita niitä monta eripuolille venettä, kun laitat pressun niin jätä tilaa ilmanvaihdolle. Mikä tärkein veneen luukut vähän raolleen ja kaikki patjat ja verhot talveksi pois. Tällä kaavalla toistakymmentä vuotta eikä hometta.

  Petu

  Ei sittenkään keväällä vaan syksyllä joo vappu juomalla oli vaikutusta.

  jullikka

  On olemassa veneliikkeissä 15-25 eurolla aineita, joilla lähtee homepilkut nätisti pois, kertapyyhkäisyllä. No problem. Tätäkin ongelmaa tyypillisesti liioitellaan. Ei niitä homepilkkuja voi aina välttää, ja jos niitä tulee ne saa pois, ja katoamaan kokonaan. Tietysti tuuletus auttaa ennakolta ja hiili/suola astiat auttavat kosteuden poistossa.

You must be logged in to reply to this topic.

X