Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Yamaha 30 hv tyhjäkäynti

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Home / Forums / Konehuone / Yamaha 30 hv tyhjäkäynti

 • Mikko

  Moi

  Osaisko joku sanoa että mikä vialla perämoottorissani yamaha 30 hv vm 91.
  Ei käy tyhjäkäynnillä sammuu. Pienellä kaasulla toimii mutta kun laittaa lisää kaasu, niin tökkii kunnes pikkuhiljaa kone alkaa heräilemään. Viime kesänä toimi moitteettomasti. Uudet bensat ja öljyt on. Suodattimet ja suuttimet tarkastettu.

  Yammu

  Itsellä sama kone mallia -93 ja kaasuttimet aika varmasti likaiset. Noissa 30hv koneissa on ongelmana kaasuttimissa se että niissä on kiinteät seosputket, eli jos niissä on karstaa niin on vaiket putsattavat. Kaasuttimissa on myös pieniä kanavia jotka karstoittuvat, pelkkä pääsuuttimien tarkistus ei auta. Mitä tarkoitat suuttimet tarkastettu. Pääsuuttimia ei voi ottaa irti jos ei ota kaasuttimia irti ja kohokammion pohjaa pois ? Ainoa oikea keino on puhdistaa kaasuttimet ultraäänipesurissa, mutta kyllä ihan liottaminen asetonissa yön yli ja paineilmakin on ihan hyvä konsti. Eli kaasuttimet irti (helppo homma) ja atomeiksi. Seosruuvien kanssa kannattaa olla tarkkana, 30hv koneissa ne ovat jokaisessa kaasuttimessa eri asennossa. Jos muistan oikein niin ylin kaasutin seosruuvi auki 3/4 kierrosta +- 1/4 osaa. Keskimmäinen 1 kierros + 3/4 osaa +-1/4 osaa ja alimmainen 1 kierros +- 1/4 osaa. Se miksi ne ovat eri säädöissä niin sitä en tiedä ? Jos kaasuttimet säätää noihin tehtaan arvoihin, voi niita jokaista aukaista vielä 1/2 kierrosta. Kannattaa tarkastaa paljonko ne ovat auki ennen purkamista niin tulevat samaan asentoon. Mulla on ihan omissa säädöissä, vanhat kaasuttimet on sen verran kuluneet että ei ne tehtaan arvoilla toimi. Kaasuttimista lähtisin liikkeelle !

  Japi

  Tervehdys ! itse taistelin pari kesää samojen ongelmien kanssa . Lopulta kokeilin letusta pumppas koko ajan sitten toimi. Sitten katsoin pensapumpun kalvoja ja vaikka ne ei näyttänyt edes pahalta , kävin alan liikkeestä uudet , kaks kalvoo 49 euroo aika suolanen kumin hinta mutta pieni hinta siitä kun nyt kone pelaa kuin uutena. Meinaa mennä liiankin kanssa tyhjäkäynnillä uistellessa. Kokeilehan vaihtaa ne kaksi kalvoo niin siitä se iloksi muuttuu.

You must be logged in to reply to this topic.

X