Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Uskallonko ostaa Volvo D6?

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Home / Forums / Konehuone / Uskallonko ostaa Volvo D6?

 • kustö

  Onko teillä käyttökokemusta Volvo penta D6 (310 hv, vm 2004) moottorista? Nyt olisi vene tarjolla, jossa on kaksi ko. moottoria, joilla on käyttötunteja 500. Ulkomaalaisista keskustelupalstoista olen saanut hieman huonon kuvan moottorista.

  Ralf

  Itselläni on kokemusta noista koneista kuormaautoissa.

  Toimivat hyvin jos pysyvät huollon piirissä.

  500 tuntia on vähän.

  Kuriositeettinä voin kertoa että raskaassa käytössä on perkinsin moottoreissa pidetty laakerointi ja rengastus väliä 10000t ja pillarissa 15000t
  Nämä tiedot lukee omistajankäsikirjassa/huolto oppassa.

  Tryben

  Vene moottoreilla ei ole mitään tekemistä raskaan kaluston moottorien kanssa. Varsinkin kuormaauto käyttö on kevyttä verrattuna veneisiin. Normaalihuollot voi tehdä aivan hyvin itse.
  Kyse on moottorien suunnittelu luokasta, joka on huvikoneiden kohdalla matalin mahdollinen. Eli tehon käyttö alle 40% nimellistehosta.
  Jos koneessa on tarpeeksi tuoreet aivot voi huolto ottaa tehonkäyttö käyrät ulos koneista.

  Volvon kestävimmät koneet ovat tyyppimerkeiltään D5 ja D7 jotka tulevat Deutz:n Ülm:n tehtaalta. Koneet on suunniteltu 10000 tuntiin 80% teholla n.200kw maksimitehosta. Joten koneissa ei Volvon tapaan ole käytetty halvimpia saatavilla olevia osia.

  ajja

  Tuntimäärä ei ole itsessään ongelma, mutta olisi tärkeä tietää että koneet ovat ehjät. Koneen kuin koneen voi pilata huollon puutteella. Huolto, josta ei ole dokumenttia on tekemätön huolto.
  Toinen tärkeä asia on koneen kuormitus. Jos ne ovat alitehoiset veneeseen nähden, koneiden kestävyys joutuu koetukselle. Usein veneisiin asennetaan alakanttiin olevat koneet koska ne ovat halvemmat ja usein kevyemmät. Mene vaikka volvon sivuille ja kokeile, mitä konetta configuraattori suosittelee veneeseen (koneen vaihto).
  Jos nykyiset ovat sopivat, tarkastuta koneet ja noudata huolto-ohjeita orjallisesti.

  volvia

  Hienosti toimiva moottori toimiessaan.
  Kohtuu paljon kiinnileikkautumisongelmia.
  Ylikokomäntiä ei saa ja helpoin tapa on vaihtaa long blogi ja laittaa siihen lisälaitteet vanhasta. Kallis, mutta toimiva tapa.
  Ulkomaisilla palstoilla ko. pata on huonossa huudossa, kuten jo mainitsit.
  Siellä veneilykausi on suomea pidempi.

You must be logged in to reply to this topic.

X