Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Yanmar 2GM20F öljynpaineet

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Home / Forums / Konehuone / Yanmar 2GM20F öljynpaineet

 • Kapteeni Kivi

  Hei,

  Moottoriöjyjen vaihtamisen jälkeen Yanmar 2GM20F -keskimoottorin(18hv 2-pyttyinen diesel) öljynpainemittarin viisari alkaa n.puolen tunnin ajon jälkeen ensin nykiä hullun lailla ja nousee sitten yli 6bar ”tappiin asti” ja pysyy siellä, välillä saattaa laskea hetkeksi takaisin n. 4 bariin ja kohta taas jatkaa nykimistä ja nousee pohjaan.

  Onko muilla kokemuksia tällaisesta? Mistä moinen voisi johtua?

  Voisiko olla kyse öljynpaineen anturin viasta tai kosketushäiriöstä, vai onko syytä epäillä jotain vakavampaa? Mittarin nykiminen näyttäisi alkavan vasta, kun moottori saavuttaa normaalin käyntilämpötilan. Moottori käy aivan normaalisti, käyntilämpötila myös ok, mittarin nykimisen lisäksi ei havaittavissa mitään muuta outoa.

  Mittari nykii vain ajettaessa matkanopeutta koneen käydessä yli 2500kierrosta/min.

  Moottori on vuodelta -87 ja ajotunteja reilut 2200, mutta minulla ajossa vasta ensimmäistä kesää.

  Kiitoksia vinkeistä jo etukäteen!

  aragorn

  Onkohan öljyn laatusi, sae luokka oikea, älä vertaa otsikkooni. Jos laatu on oikea ja suodatin uusi kokeilisin uutta öljynpaineen anturia, tai jos mahdollista tarkkuusmittaria ja jos vaiva jatkuu, niin öljynpaineen säädössä saatta olla ongelmia.

  Ajja

  Ei ihan tuntematon juttu. Etsin kerran vastaavaa vikaa, jonka aiheutti asentajan vesipumpun rungon väliin puristama johto.
  Ota johdonpäät irti molemmista päistä ja putsaa hapettumat.
  Katso, että mittari saa virtaa ja maata.

  Anturikin voi olla jumissa, se kannattaa vaihtaa samalla, kun könyää johtojen perässä. Jos edelleen jatkaa samaa, niin vaihda mittari.

  On vaikea kuvitella, mikä muu aihauttaisi öljynpaineen heittelyn tuolla tavalla. Oletan, että olet tarkastanyt sen, että koneessa on öljyö ettei öljypumppu haukkaa ilmaa aina välillä aaltojen tahdissa.

You must be logged in to reply to this topic.

X