Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Yamaha 70 2t vm.84 päivitys uudempaan 4t vai apukone rinnalle?

Viewing 1 post (of 1 total)

Home / Forums / Konehuone / Yamaha 70 2t vm.84 päivitys uudempaan 4t vai apukone rinnalle?

  • Ryökäle

    Minulla on tällä hetkellä harkinnassa uudemman koneen päivitys nykyisen vm. -84 yamaha 70 betl 2t-koneen tilalle. Veneenä hirvas 515 ht. Olen rakentelemassa venettä lähinnä uistelukäyttöön, mutta olisi tuolla mukava ajella muutaman päivän retkiäkin sisävesillä.

    Mitä suosittelette, pitääkkö nykyinen kone ja ostaa rinnalle apukone vai hankkiakko uudehko nelitahtinen päämoottoriksi? Nykyisessä moottorissa kaihertaa suuri bensan kulutus ja on siinä pikkasen muutakin murhetta latausjärjestelmässä, kun veti kesken ajon koneen sammuksiin mateluvauhdissa 60ah akusta virran loputtua (Löytyisikö ehdotuksia missä vika?). Melontareissuhan siitä tuli. :/ Akku ladattiin täyteen ennen ajoon lähtöä ja vene ehti olemaan vesillä vain 2 vrk. Saattoi virran loppuminen johtua antiikkisista ja hirmuiselta näyttävistä sähköliitoksista ja johdoistakin, mutta ne ovat heti ensimmäisenä tässä projektissa uusintalistalla.

    Kuinka paljon pienemmällä kulutuksella esim 2000-luvun nelitahdit veisivät venettäni matka-ajossa verraten nykyiseen? 25 litralla polttoainetta pääsin vähän reilut 40 km, tosin tuli siinä koeuitolla testattua samalla miten kyseinen kone jaksaa viedä tuota wanhaa hirvasta…

You must be logged in to reply to this topic.

X