Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Outo vika ilmeisesti voimasiirrossa

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Home / Forums / Konehuone / Outo vika ilmeisesti voimasiirrossa

 • Lukija

  Vene on Bella 700 vm 1989, moottorina Yanmar 3HM35, reilun 30 hevosvoiman keskimoottori.

  Ajaessani normaalilla matkavauhdilla (2000rpm, 6 solmua) alkoi yht’äkkiä moottori täristää, aivan kuin potkuri olisi kavitoinut tai moottorista sammunut yksi sylinteri. Moottori kävi kuitenkin normaalisti ja tärinää ei ollut pakilla ajaessa. Ainoastaan eteenpäin. Potkuriin ei ollut sotkeutunut mitään ja silmämääräisesti näytti olevan ok.

  Pitääkö epäillä merivaihdetta, akselia vai mitä?

  Lukija

  Oletan, että veneessä on suora potkuriakseli ilman niveltä. Tarkista moottorin kumityynyt, vika saattaa olla niissä, yksi tai useampi on pettänyt ja moottori veto päällä pääsee muuttamaan asentoaan niin paljon, että akselikulma ylittää sen rajan minkä akseli sietää ilman tärinää. Miksikö ei täristä pakilla, kumityynyihin kohdistuu vastakkaisen suunnan kuormitus ja toisaalta kuormitus on kuitenkin selvästi pienempi.

  Ihan vain tiedoksi kaikille. Moottorin vetolaipan ja potkuriakselin laipan välinen kulma ei saa olla yli 0.1 milliä, kun laipat laitetaan vastakkain ilman kiristystä. Tässä pitää myös huomioida, että veneen pitää kellua vapaasti vedessä ja purjeveneen pitää olla myös rikattu

  Lukija

  Kiitokset vastauksesta ja vinkistä!

  Kumityynyt menevät siis tarkistukseen! Ja olit oikeassa että kysessä on suora akseli.

You must be logged in to reply to this topic.

X