Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Yanmar yse8 polttoaineongelma

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Home / Forums / Konehuone / Yanmar yse8 polttoaineongelma

 • OivallusRiihimäki

  Veneessäni on 70-luvun puolenvälin Yanmar yse8 moottori,jossa ilmeni muutama tunti ajettuani käynti ongelmia.Kone sammui tyhjäkäynniltä,eikä millään käyntiin.Aikani ropattua sain startilla suutinputkesta ilmaamalla ainetta tulemaan ja koneen käyntiin.Hetken kuluttua sama toistui.Tankki on alkuperäinen koneen päällä,sieltä polttoaine virtasi hyvin pumpulle.Ongelma tuli,kun kone oli lämmin.Seuraavana aamuna kylmänä kone lähti taas hyvin käyntiin,mutta en arvannut lähteä Päijänteen selälle kokeilemaan toistuuko vika.Kysyisinkin onko tiedossa k.o. moottorissa joku tyyppivika,tai onko jollain käynyt samalla lailla,tai muuten tietoa asiasta.

  Ari

  Voisi olla pieni vuoto polttoaineputkessa/järjestelmässä.

  OivallusRiihimäki

  Ei ole ainakaan havaittu vuotoja,mutta luultavasti vika selvisi,kun käytin ruiskutuspumpun ja suuttimen paikallisessa dieselhuollossa.Ruiskutuspumppu on ilmeisesti senverran väljä,että kun kone lämpiää,niin pumppu ei kehitä enää kunnon painetta,kun polttoaine on lämmintä ja pumpussa toleranssit suurenee.Se selittäisi sen,että kone lähtee kylmänä taas uudestaan hyvin käyntiin.

  Ekuli

  Itselläni oli yanmar2g/15hv ongelmia polttoaineen kanssa. Ilmeni siten, että kone ei hetken ajettua ottanut täyttä tehoa. Vika löytyipolttoaineen siirtopumpusta. Pumpun sisällä on kaksi pientä venttiiliä, toisen alta oli pieni O-rengas venynyt ja pilkisti venttiilin reunalla. Kovassa kuormituksessa paine ei riittänyt ruokkimaan konetta.
  Pelkkiä tiivisteitä ei siihen saanut tilasin koko siirtopumpun ja homma toimi.
  En tosin ulkoa muista onko koneessasi samanlainen siirtopumppu, mutta jos on niin katsoisin sen sisään ja tarkastaisin ne pikkuventtiilit.
  T Ekuli

  OivallusRiihimäki

  Ei ole siirtopumppua ollenkaan.Polttoaine valuu omalla paineella tankista.Tänään 16.7.tultiin juuri järveltä ja ollaan ajeltu 2 viikkoa ilman ongelmia.Se vika oli siinä ruiskutuspumpussa.Siihen kun vaihdettiin sisuskalut,niin jo alkoi pelata,eli se oli vaan niin väljä.Kyllä oli kiva kun ei tarvinnut miettiä lähteekö lämpimänä käyntiin vai ei.

You must be logged in to reply to this topic.

X