Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Kalliit dieselit

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

Home / Forums / Konehuone / Kalliit dieselit

 • Nokivasara

  Vesa Leppä otti aiheellisesti esiin vene-dieseleiden kovan hinnan uusimmassa lehdessä. Samaa on ihmetellyt moni muukin. Kuten Leppä toteaa, ei Volvon D4 ole autonmoottori VW:n tapaan, mutta D3 taasen on. Yanmar käyttää tietääkseni BMW:n moottoreita. Ja totta tosiaan: Moottori ja vetolaite maksaa suunilleen saman, kuin kokonainen, toimiva auto???
  Saisikohan lehti mitenkään pakotettua jotakuta moottorin edustajaa perustelemaan hinnoittelua. Esim. Bensasisäperät maksaa puolet dieseleiden hinnasta ja perustuvat auton moottoreihin. Jo ennen autojen veroremonttia, oli hintaero bensa- ja samantehoisen dieselin välillä aika pieni…
  Taitaa olla katteet kohdallaan ja veneilijän silmiin keltaista nestettä.

  urpo kauhanen

  eikö ihmiset tajuu jos ruokaostos antaa kauppiaalle 25 rosenttia pitää veneen kauppiaan saada 200 rosenttia kierto on hidas ollut allalla yli 20 vuotta.

  urpo kauhanen

  oli varmaan huonopäivä kun otin kantaa .laskutaito heikko ,tosi asiassa kerroin on varmaan tavikkeissa valmistajilla 2.

  Jaakko Markkala

  Kun tehdas tai kauppias hinnottelee häntä ei kiinnosta monellako on varaa ostaa näitä, vaan millä hinnoittelulla saadaan paras liikevoitto. Dieselvalmistajia on useita koosta riippumatta, joten kilpailusta ei näytä olevan puutetta.

  Valmistusmäärät vaikuttavat suuresti valmistuskustannuksiin. Autonmoottoreissa on kuitenkin eroja venemoottoreihin verrattuna, joten täsmälleen samoja ne eivät ole. Koko valmistusprosessi on tarkoin optimoitu autonmoottorivaölmistukseen ja jokainen poikkeama tästä aiheuttaa suhteellisen suuria kustannuksia.

  Miksi jonkun moottorivalmistajan tai myyjän pitäisi perustella sinulle miksi dieseli tuntuu sinusta kalliilta? Moni ostaa niitä nykyiselläkin hinnalla. Tai ehkä haluaisit siirtyä erilaiseen talouteen jossa valtio määrää hinnat ja palkat?

  Jos se moottori on sinusta sama autokäyttöön niin mikset osta automoottoria veneeseesi? Kyllä niitä vetolaitteita myydään erillisinäkin.

You must be logged in to reply to this topic.

X