Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Talvisäilössä tankki täynnä vai ei

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)

Home / Forums / Konehuone / Talvisäilössä tankki täynnä vai ei

 • Markus

  Mikä on paras vaihto ehto talvisäilytyksessä, pitää bensatankki täynnä vai tyhjänä?. Itselläni on 140l bensatankki ja Yamaha 115h 4tahtikone. Jos tankki täynnä onko bensa vielä keväällä toimivaa. Vai kannattaako bensiiniin lisätä jotain lisäainetta.

  Ville

  Tankki täyteen ja lisäainetta ennen tankkausta. Täyteen tankkiin ei muodostu kondenssivettä ja lisäaine pitää bensan kunnossa. Nesteen bensassa on niin paljon haihtuvia ainesosia, että ilman lisäainetta se menee puolessa vuodessa huonoksi, palaa se, mutta ongelmia voi tula. Ja korkki tiukasti kiinni, mutta ”huohotuaputki” auki.

  Popeye

  Mikähän toi lisäaine on,ja mitekäs on ton 2t oljysäiliö täyteen kyllä mutta miten kestää kevääseen :snotty:

  Fobia

  Tässä tällainen lisäaine http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/e_2817.html, esim motonetistä löytyy edullisesti joten kustannus on todella pieni jos käyttää vaikka läpi kauden. Itse aloitan käyttämisen jo hyvissä ajoin syksyllä, joten myös koneeseen jäävässä bensassa on varmasti ko ainetta.

  Tuo tankin täyttäminen tai täyttämättä jättäminen on vähän makuasia. Kondensoituva vesi on todella vähäistä,ja nykyaikaisen moottorin vedenerotin selviää siitä leikiten. Vanhanaikainen kone taas ei ole kovinkaan kranttu asian suhteen.

  Perinteisesti kuitenkin neuvotaan tankki täyteen jättämään, joten ei siitä varmasti haittaakaan ole ellei sellaiseksi laske, että talvisäilytysalueella on suurempi palopommi talvehtimassa, tai että on mopopojille enemmän varastettavaa, tai että sitä vanhenevaa bensaa on enemmän.

  Muovitankki

  Osaako raati sanoa, onko alumiini-/rosteri-/muovitankeissa eroa kondenssin määrässä?
  Ja onko tuo lisäaine välttämätön (4-t kone)?

  s432io

  Lisäaine on välttämätön. Alumiini ja muovitankkeihin kondensoituu vähemmän kuin rosteriin koska ne sitoo vähemmän lämpöä. Kondenssi ei ole yhtä suuri ongelma kuin bensan koostumuksen muuttuminen. Pieniin säiliöihin voisi laittaa pienkonebensaa, joka säilyy paremmin, jos se muuten passaa moottorille.

  ARAGORN

  Niinhän se koirakin sanoo nuollessaan…

  Itse olen viimeiset 15 vuotta pitänyt tankin tyhjänä eikä ole ollut veden kanssa mitään huolia. Kondenssihan muodostuu lämpötilaeroista ja kun tankki on tyhjä sen sisä ja ulkopuolinen lämpötila pysyy jotakuinkin samana ja tällöin painevaihtelua tankissa ei juurikaan tapahdu, eli ilma ei vaihdu eikä näinollen kosteaa ilmaa tule tankkiin. Täydessä tankissa ei taas ole paljoa ilmatilaa mikä vaihtuisi. Polttoaineen laatuun en osaa sanoa mitään mutta, itse poltan ”jämät” autossani.

  s432io

  En epäile etteikö tyhjällä tankilla pärjäisi mainiosti. Sen verran pitää kuitenkin kommentoida, että ilman kosteus ei ole sama asia kuin ilman vaihtuminen tankissa. Kosteus jakaantuu ilmassa tasaisesti vaikkei tankissa ilma vaihtuisikaan. Vesi on ilmassa omana kaasunaan, joka jakautuu tasisesti molekyylien liikkeen takia. Jos tankissa on aukko ulkoilmaan, tankin kosteus on sama kuin ulkoilman, joskin viiveellä.

  Kondensoituminen riippuu ilman lämpötilasta. Vesi tiivistyy silloin, kun lämpötila laskee. Se voi tulla sateena alas tai härmistyä kylmille pinnoille kuuraksi. Tankkiin muodostuu väistämättä pisaroita, mutta jos niitä ei ole paljon, ne myöskin haihtuvat.

  Loppupeleissä pidän kuitenkin järkevänä tankin tyhjentämistä, jos se on teknisesti mahdollista. Keväällä voi sitten laittaa tarvittaessa liäsainetta kosteuden poistamiseksi.

  H2O

  Lämpötilan vaihdellessa on toki vaara, että tulee kondenssia/kosteutta tankkiin.

  Voiko tankkiin (ilmatilaan) laittaa roikkumaan kosteudenpoistoon tarkoitettuja ”palloja” tms.? Joissain kuluttajatuotteissa käytetään sililcapusseja kosteudenpoistajina…

  Jareta
  Alkuperäinen kirjoittaja: H2O
  Lämpötilan vaihdellessa on toki vaara, että tulee kondenssia/kosteutta tankkiin.

  Voiko tankkiin (ilmatilaan) laittaa roikkumaan kosteudenpoistoon tarkoitettuja ”palloja” tms.? Joissain kuluttajatuotteissa käytetään sililcapusseja kosteudenpoistajina…

  Hei, se on vettä vaan ja vedenerotin selviää niin todella vähäisestä määrästä. Älä rupea virittämään mitään pusseja tai purnukoita. Niistä tulee vin vaikeuksia.

You must be logged in to reply to this topic.

X