Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Öljyanalyysi

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)

Home / Forums / Konehuone / Öljyanalyysi

 • Fabio

  Olen useampaan otteeseen lukenut moottorin öljyanalyysista, sen avulla pitäisi ilmeisesti saada osviittaa tulevista ja jo olemassa olevis vioista.
  Osaisiko joku sanoa pääkaupunkiseudulta liikettä missä tällaisen analyysin voisi tehdä?

  Ville

  Tuo Karhusen Matti niitä tekee. Ilmoituksia on ollut Kipparissakin ja netistä löytyy lisää tietoa. En vain luottaisi ihan 100-prosenttisesti sen kaverin analyyseihin. On kuulunut vähän outojakin juttuja, virhemahdollisuuksia on kuulemma liian paljon.

  tonto

  Olisi kiva tietää mitä sieltä moottoriöljystä näkee.
  Teen työni puolesta öljy analyysejä ja niissä näkyy mm.öljyn kuluneisuus, partikkelit, viskositeetti muutokset, vesipitoisuus jne..
  Käsittääkseni moottoriöljyt ovat jo uutena likaisia, ja suodattimetkin ovat luokkaa ”perhoshaavi”. No uskokoon ken tahtoo….

  Kalle

  Tämän Karhusen kanssa on tosi ikävä asioida. Kiukkuinen kiroilija. Näin ainakin 10 vuotta sitten. Ottaa varmaan herneen nenään tästäkin mielipiteestä. Analyyseistä: Romun tuomion 10 vuotta sitten saanut 10 vuotta vanha kone toimii tänäkin päivänä moitteettomasti. Ei savuja, ei öljynkulutusta, ikää nyt 20 vuotta ja edessä seuraavat 20…

  Skipper

  Jotku öljy-yhtiöt tekee (Neste), Fluidlab Oy Turussa, Colly Co Oy Helsingissä. Siinä taitaa Suomen öljylabrat olla. Kannattaa kysyä että tutkii kaikki ainakin viskon, veden, metallit, polttoainelaimentuman, noen, jne. Itse teetän joka syksy analyysin omasta botskista. En mainosta kenellä, mutta tekee tosi ammattimaisesti!

  moottorimies

  Mitä hyötyä on öljyanalyysin teettämisestä, jos öljyt kuitenkin vaihdetaan kerran kaudessa? Ja jos sinne öljyn sekaan tulee esim. vettä niin sen kyllä huomaa ilman analyysiäkin.

  Marine Motor Man

  Moottorimies,

  Käsityksiäsi on pakko hieman oikaista:
  Ajattelutapasi on yleinen (ja väärä) moottorien ja muiden laitteiden kunnonvalvonnassa.
  Asiantuntijat maalla, ilmassa ja vedessä luottavat öljyanalyysiin, sillä se antaa mm. seuraavia hyötyjä:
  -Veden määrää (haitallistakin) ei välttämättä huomaa paljain silmin.
  -Öljyanalyysi antaa paljon tietoa moottorin kunnosta (esim. ylä- vai alapään kuluminen, mitkä komponentit kuluvat jne.)
  -Onko kuluminen koroosiosta vai mekaanista
  -Riittääkö öljyn vaihtoväli vai kuluuko öljyn lisäaineet nopeammin kuin oletetaan
  -Toimiiko suodatin sekä öljyn että ilmansuodatin
  -Pääseekö öljyyn kuluttavaa pölyä tai muita epäpuhtauksia, onko öljyn voitelukyky kunnossa eli ei ole sakkaa, nokea, hiilijäämiä, vettä, glykolia, polttoainetta jne.
  Tässä muutamia esimerkkejä.
  Miksiköhän kaikki laivayhtiöt ja suurimmat huvialukset teettävät öljyanalyysejä?

  Mietipä myös etuja kun olet vaihtamassa venettä ja sinulla on todiste moottorin kunnosta, esim. että moottorisi ei kulu epänormaalisti yms.
  Veneen ostajahan voi teettää myös öljyanalyysin, jotta saa lisätietoja moottorin kunnosta.

  Nämä tulivat tässä äkkiä mieleen…

  Arska vaan

  Aika turhaa touhua teettää kallis öljyanalyysi vuosittain, mutta saahan sitä rahansa laittaa mihin tahtoo. Venemoottoreiden käyttötunti määrät ovat todella pieniä ja öljyt ja suodattimet vaihdetaan vuosittain. Karhusen ”uhkakuva” pienenkien häiriötekejöiden aiheuttamista ”vakavista vauriosta” on aiheeton ja tarpeeton. Huolletut venemoottorit toimivat kyllä vuosikymmeniä ilman analyyseja ja tarpeettomia kalliita remonteja.

You must be logged in to reply to this topic.

X