Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Startron bensiinin lisäaine

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

Home / Forums / Konehuone / Startron bensiinin lisäaine

 • skeptinen

  Onko missään testejä tms. tietoa toimiiko tuo Starbriten Startron bensiinin lisäaine. Purkki lupaa että se säiölö bensiinin, lisää tehoa, keittää kahvit ja vie roskat. Onkohan mitään perää?

  Sami

  Muistan lukeneeni joskus pari vuotta sitten Kipparista juttua noista lisäaineista. Niistä ei tainnu mitään sanottavaa hyötyä olevan. Ei ainakaan kahvinkeitossa ja roskien viennissä!

  lyy

  …lähinnä bensan säilyvyydessä.

  aragorn

  Vain mömmön myyjälle

  Ajja

  Käytän lisäainetta dieselissä eikä tankkeihin ole kertynyt sakkaa.

  Paras olisi tietenkin, jos voisi voisi tyhjentää tankin kokonaan keran vuodessa ja siten päästä vedestä eroon. Käytännössä se on kuitenkin hyvin vaikeaa. Käytän lisäaineita veden aiheuttaman bakteerikasvuston torjumiseen. En ole kokeillut ilman, joten en tiedä kuinka nopeasti sitä tulisi muuten. Polttoainehan on yleensä puhdasta, mutta vesi tekee tepposet.

  Conan

  Olen ajellut bensakoneilla n. 40 – ja dieselillä 13 vuotta enkä ole koskaan käyttänyt näitä ”mömmöjä” joista tosiaankin, testienkin mukaan, hyötyvät vain niiden myyjät.
  Tankkiin kertyy luonnollisesti joskus vähän sakkaa tai ”limaa” ja melkein aina vettä.
  Moottoreiden omat suodattimet/vedenerottimet ovat yleensä (etenkin dieseleissä) alimitoitettuja, ainakin meidän olosuhteisiimme, jote kunnon veneessä on oltava aina tarpeeksi kookas ja tehokas erillinen suodatin/vedenerotin, joka on sellaisessa paikassa että se helppo on puhdistaa/tyhjentää.
  Etenkin dieselissä, ”koolla on väliä” koska polttoainevirtaama on moninkymmenkertainen bensakoneeseen verrattuna, joten ainakaan liian pieni vedenerotin ei ”ehdi” kunnolla erottamaan vettä jä tätä limamaista kertymää polttoaineesta ja sitäpaitsi liian pieni suodatin/vedenerotin tulee tyhjennettyä valitettavan usein liian harvoin.
  Kuten edellä on tullut todettua, säilyvyyteen saattaa joillain lisäaineilla olla merkitystä.

You must be logged in to reply to this topic.

X