Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Nauvo,isojen paattien satama

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Home / Forums / Ankkuripaikka / Nauvo,isojen paattien satama

 • lyy

  Päätinpä käydä männä viikolla ekaa kertaa Nauvossa tarkoituksena käydä syömässä. Vaikka lomakausi on ohi,satama oli täynnä. Siinä laiturissa,joka on heti satamaan tullessa vasemmalla,oli parin veneen mentävä aukko. Eikun siihen erään toisen paatin kanssa. Ei mennyt kuin hetki,ja erään jahdin flybridgeltä kuului huomautus,että tämä laituri on isoja veneitä varten. No,köydet irti ja pois. Tuli epäilemättä olo,että ei Nauvoon tarvita köyhiä ht-veneilijöitä…Mentiin Röölään,johon kelpaavat vähän pienemmätkin paatit ja syötiin siellä maittava lounas.Onko muilla näitä kokemuksia ?

  Hemppu

  Itse olen vieraillut Nauvossa ensimmäisiä kertoja 80 luvun alussa ja saanut todeta sataman huiman kehityksen näihin päiviin. Summatessa sataman tarjoamat monipuoliset elementit, palvelut ja sijainnin, voi sitä varmasti tituleerata monenkin mielestä yhdeksi tasokkaimmista.
  Sataman korkeatasoisesta kapasiteetista ja panostuksesta kertoo osaltaan sekin, että kookkaimmillakin aluksilla liikkuville veneilijöille on mahdollistettu laituriin kiinnittyminen. Se on verraten harvinaislaatuinen etu, joten suotakoon se mahdollisuus heille.
  Noin vilkkaan sataman sujuva organisoiminen on haaste, josta (sivusta paljon seuranneena) satamapojat selviytyvät mielestäni hienosti. Hyvään veneilytapaan myöskin kuuluu, että veneilijät itse omalla toiminnallaan – auttamalla ja opastamalla kanssaveneilijöitään – edesauttavat satamakokonaisuuden toimivuutta. Tätä taustaa vasten tämäkin flybridgeltä huomautuksen tehnyt henkilö toimi mielestäni aivan oikein.

  Pohdit sitten tarvitaanko ht-veneilijöitä Nauvoon: taatusti tarvitaan – kaikkia veneilijöitä. Saariston satamien elinehto on, että veneilijät käyttävät aktiivisesti satamien palveluja ja tuovat näin toimeentuloa ja jatkuvuutta näiden yrittäjien toiminnalleen, joka tähän lyhyeen sesonkiin nojaavat.

  Omasta puolestani suosittelen kaikille Nauvossa käyntiä.
  Mikäli satama on ennestään vieras ja aprikoit sopivan laituripaikan sijaintia, suosittelen vaikka puhelinsoittoa satamakonttoriin satamaan lahestyessäsi.
  Tulet huomaamaan että olet varmasti tervetullut, ja saat jopa opastuksen sopivan paikan löytämiseksi.

  Vaalitaan siis hyviä merimiestapoja, otetaan muut kanssaveneilijät huomioon ja unohdetaan kaikki toisarvoinen, kuten harrastekaluston laatu tai varallisuustaso.
  Ja mikä tärkeintä: arvostetaan meidän kaikkien tasa-arvoista mahdollisuutta vierailla näissä maailman ainutlaatuisimmissa saaristokohteissa.

  unskivaan

  Onpa kumma vietsi täällä.

  p18797

  Ei tartte sinne ruuhkasataman puolelle aina yrittää, toiselle puolen on avautunut juuri pienveneille tarkoitettuja käyntipaikkoja. Jatkat satamasta rohkeasti eteenpäin kohti kaislikkoa. Viitoitettu reitti vie sillan ali ja heti sen jälkeen käännyt oikealle…

  Kala-Kalle

  Ajelin tuosta ohi heinäkun lopulla, mutta näytti lähinnä telakalta, eikä ollut matkaveneitä laiturissa (ei ainakaan näkynyt perälippuja). Löytyykö tuosta jotain lisäinfoa jostain? Aina (rauhallisempi) vaihtoehto kiinnostaa noilla nurkilla.

You must be logged in to reply to this topic.

X