Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Septin tyhjennys saaristomerellä

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

Home / Forums / Ankkuripaikka / Septin tyhjennys saaristomerellä

 • Drunkensailor

  Olis hyvä tyhjentää joskus tankki, mutta tyhjennyspaikat turhan harvassa. Sitten vielä kun satamatiedoissa on vääriä tietoja, niin mihin tyhjennät täyden tankin ja yöksi pitäis pienten lasten kanssa jäädä?

  Mereen monet, mutten tunnusta ite.

  Jos saisin tyhjentää säädösten tekijöiden portaille, niin tekisin sen. Ymmärrän miksi säädös on tehty, mutta miksei anneta mahdollisuutta noudattaa sitä?? Kukaan ei aja kymmeniä meripeninkulmia septintyhjennyspaikoille. Ei purjeveneet ja hitaat moottoriveneet ajanpuutteen vuoksi, eikä nopeat veneet polttoaineen hinnan vuoksi.

  Miksihän meret rehevöityy? varmaan minun koko kesän 400litran päästöjen vuoksi, jos ne mereen pistäisin. vai jonkun muun vuoksi mitä ei säädellä…

  Ajja

  Näin se on, mutta sitten on ne imupaikat, joiden liitin on murtunut tai hapertunut ja putki litistynyt niin, ettei niillä saa tankkia tyhjäksi. Niitä on paljon.

  En minäkään mielelläni pumppaa veteen, jo pelkästään siksi että uin ja sukella siinä. Vaihtoehdot on kuitenkin vähissä, jos tankki on täynnä eikä pisteet toimi.

  Venenetti toimitus

  Satamat-palvelun avaussivulla lukee: ”Sataman kohdalla olevan jutun yhteydestä näet ajankohdan, jolloin juttu on kirjoitettu. Mukana on satamajuttuja, joissa mainitut palvelut ovat voineet muuttua jutun kirjoittamisen jälkeen. Sataman nykyiset palvelut on merkitty palvelut-kohdassa näkyvin symbolein.”

  Se tarkoittaa, että sataman palvelut on merkitty jokaisen sataman kohdalla palvelua kuvaavin symbolein.

  Jos sataman hoitaja tai käyttäjä havaitsee, että palvelusymbolit eivät ole oikein, hänen on helppo siitä kertoa punaisen Ilmoita virheellisestä satamatiedosta -linkin avulla.

  Jutuissa olevat tiedot ovat voineet kirjoittamisen jälkeen muuttua. Satamajutuissa lukee juuri siksi, milloin juttu on kirjoitettu.

  Drunkensailor

  En syyllistä sivuston pitäjiä satamatietojen virheellisyydestä. Anteeksi jos annoin ymmärtää muuta. Ajantasalla pitäminen kuuluu ehdottomasti satamille. Kertomani puutteellisuus näkyi kaikilla katsomillani satamatieto-sivustoilla.

  Luulisi, että satamanpitäjien kannattaisi päivittää tietoja näille yleisimmin käytetyille sivuille. Vaikka palveluita karsittaisiin, tai oikeastaan juuri siksi, päivitys olisi tärkeää. Pettyminen paikan päällä saa koko sataman huonoon maineeseen, ainakin minulla, vaikka muita puutteita ei olisikaan. Jos etukäteen tiedän jonkin palvelun puuttuvan, niin ei silloin sillä ole merkitystä.

  Loma alkoi ja otetaan positiivisempi asenne jo ;o) Ja jos loma loppuu, niin ei huolta, ensi vuonna taas ja onhan viikonloput…

  heikkki

  Tiedäthän, että Pidä Saaristo Siistinä ry:n ylläpitämiä kelluvia septin tyhjennyspisteitä löytyy useita Saaristomeren veneilyreittien varsilta. Maksa PSS jäsenmaksu ja liimaa tarra veneesi jolloin voit puhtaalla omalla tunnolla käyttää myös näitä tyhjennyspisteitä aina kun veneilet niiden läheisyydessä. Kaikki Saaristomeren käyttämämme septin tyhjennyspisteet ovat toimineet moitteettomasti tänä vuonna. Suuri kiitos tästä niiden ylläpitäjille eikä se muutaman Euron maksukaan joissakin pisteissä lomabudjettia heilauta.

  Muistathan kertoa viallisesta imutyhjennyslaitteistosta myös sen ylläpitäjälle?

  Nähdään yhä useammin tankilla!

  Ukko 56

  Saaritomerellä tiheä tyhjennys verkosto. Pss ja muut jos ei löydä syy löytyy peiliin katsomalla. Itsäellä hidas paatti ja pieni tankki kyllä jokatoinen päivä olen onnistunut käymään tyhjennyspaikoilla.

  Suht tiheässä

  Septintyhjennys ei ainakaan minulle ollut mikään ongelma, kelluvia lauttoja tuli vastaan useampia ja satamissa jokaisessa oli tyhjennyspiste. Jos septi pitää mereen tyhjentää on se liian pieni ja ongelma korjattavissa lisäämällä vaikka toinen säiliö. Minimi perheveneelle lienee lähempänä sataa litraa mutta onpa noita uusia veneitä 20 litran tankeillakin liikkeellä. Eipä noilla tyhjennyspisteillä ruuhkaa ollut, lähinnä niihin satamamaksun välttämiseksi parkatut moottoriveneet haittasivat. Tyhjennyskäynnistä ei jäänyt kuin haiseva tervehdys kannelle.

You must be logged in to reply to this topic.

X