Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Venepaikkojen hinnat

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)

Home / Forums / Ankkuripaikka / Venepaikkojen hinnat

 • Lukija

  Tuossa uutisosiossa on/oli juttua Lappeenrannan venepaikkojen hinnoista ja niiden kehityksestä.

  http://venenetti.fi/uutiset/lappeenrannassa-riita-venepaikkojen-hinnoista

  Millaisia hintoja kanssa veneilijät joutuu eri paikkakunnilla maksamaan ja mitä palveluita he saa tuohon rahaan.
  Muutamia esimerkkejä löytyy seuraavista linkeistä

  http://www.moottorivene.info/keskustelu/yleinen-veneilykeskustelu/venepaikkasi-hinta/msg34677/?topicseen#msg34677
  ja
  http://www.veneily.org/viewtopic.php?f=4&t=113

  Lukija

  Tässä hintaesimerkki Sipoosta.

  Kesä-+talvisäilytys 26 jalkaselle matkaveneelle 781,20€, sisältää noston ja laskun, 24m3 talvisäilytyspaikka, vartioitu alue (kamerat, portit) + muut satamapalvelut käytettävissä.

  Kohtuullista kokonaisuuteen verrattuna.

  Lukija

  Ei todellakaan paha hinta. monessa paikassa pelkkä talvisäilytys on 400-500€

  Lukija

  Onko tuo 24m2 hinta kenties ulkosäilytyksessä vai hallipaikka (kylmä/lämmin)?
  Ulkopaikkana kohtuullinen, hallipaikkana todella edullinen.

  Lukija
  Alkuperäinen kirjoittaja: 40kn
  Onko tuo 24m2 hinta kenties ulkosäilytyksessä vai hallipaikka (kylmä/lämmin)?
  Ulkopaikkana kohtuullinen, hallipaikkana todella edullinen.

  Joo, ihan ulkopaikka se on, ei siis halli.

  Lukija

  ”Hieman” Turussa Lauttarannassa kaupungin tarjoama venepaikan hinta on ainakin pumpsahtanut. Hinta nousi, kun luvattiin sähkö ja vesi laiturille.

  Oman paikkani) hinta 2011 oli 240€. Tänä vuonna 2012 380€ !!
  Isommilla veneillä hinta on vielä suurempi.
  Vastaava paikka yksityiselläpuolella on halvempi.
  Moni vanha lauttarannan paikan haltija on äänestänyt jaloillaan.

  Pyysin kaupungilta hinnanalennusta kaudelta 2012, koska laituripaikan sain käyttööni vasta kesäkuussa ja luvattuja sähkö ja vesipisteitä ei ole vieläkään käytössä.
  Vastaus oli tyly. Ei alennuksia, ei edes pahoitteluja siitä, että en ole asiakkaana saanut etukäteen maksamiani palveluja ja laituripaikan kauden lyhennyksestä tulevaa haittaa.
  Laituripaikoista vastaava voisi miettiä keitä varten hänen toimenkuvansa on tehty. Kaupungin venepaikoista vastaavan asiakaspalvelu on ainakin ala-arvoista.

  Lukija

  Turussa kaikki kallimpaa mikä liittyy veneilyyn!

  Lukija

  Päijänteellä Marinetek hallinnoi miten haluaa hintapolitiikkaa. Esimerkkinä Sysmän Suopellossa normaali laituripaikka ilman mitään erillisiä bonuksia 420€/kausi. Heinolassa maksoi vielä viime vuonna n. 150€/kausi samanlainen laituripaikka. Mutta eiköhän Marinetek pian sinnekin kerkeä…

  Lukija

  Katseleppa jotain paikallisia venekerhoja, varmaan pääset halvemmalla, pitkässä juoksussa. Marinetekin pontoonit ovat sinänsä aika hyviä, mutta viimestely puuttuu ja nyt he varmaan yrittävät kerätä rahaa vikojen korjaamiseen, esim. ostamaan kunnon täkkipultteja sillan kasaamiseen.

  Lukija

  Sysmässä paikallinen venekerho ei vaikuta mitenkään venepaikkojen hintoihin. Laiturit olivat aiemmin kunnalla (ja ilmeisesti pieni osa on vieläki, jonkin aikaa) kunnes myivät ne Marinetekille. 420€ on aivan normaalista laiturista mitä Marinetek ei ole tehnyt, vaan se on ollut paikallaan jo vuosikausia ennen kuin kyseinen yhtiö tuli paikalle.

  Lukija

  Jos yhdiostyksen tai yrityksen tulot on suuremmat kuin menot pitäisi syntyä voittoa. Yritysten tilinpäätökset ovat julkisia ja ainakin oman seuran tilinpäätökset saa tiedoksi.

  Jso hinta on kova, niin sitä pitää verrata johonkin. Mikä on oikea laituripaikan hinta? Paikan vuokran pitäisi olla käypä koska muuten muut kärsivät. Jos kunta vuokraa maata alihintaan sataman kustannuksiin osallistuvat kaikki kuntalaiset eikä se ole oikein. Sama pätee rakenteiden, veden ja sähkön rakentamiseen ja ylläpitoon. Myös parkkipaikka vaati jotain ja sille johtava tie. Jätemääräykset vaativat roskikset ja ongelmajäteroskikset. Lisäksi pitäisi olla vessa ja mahdollisesti suihku ettei veneilijät kuse nurkkiin.

  400 euroa kaudelta ei kuulosta pahalta hinnalta enää tämän jälkeen.

  Lukija

  Toki aina on perusteet hinnalle. Jos kunta (Heinola) pyytää venepaikasta 150e/kausi ja yksityinen yrittäjä (Marinetek) Sysmässä 420e/kausi. Niin sopii kysyä kuka tästä hyötyy, mielestäni ei ainakaan veneilijä.

  Mutta… kaipa sitä kuvitellaan että veneilijöillä on aina varaa varsinkin kun kerran on varaa ostaa 200 000 euroa maksava vene ja kustantaa sen 100 litran tuntikulutuksen, niin sen rinnalla reilut 400 euroa ei ole mitään.

  Lukija

  Meillä Hesan keskustassa on edulliset hinnat – kiitos aktiivisen talkooporujan, joka nostaa ja laskee veneet.

  http://www.suomalainenpursiseura.fi/

  Lukija

  Käsittääkseni nostot ja laskut eivät kuulu laituripaikkojen hintaan, joten siinä mielessä vertaus ei ole ihan relevantti. Paikka on hyvä ja kaunis. Sen arvo Helsingin keskustassa on varmasti miljoonia.

  Hintaa pitäisi katsoa vaihtioehtoisen käytön kannalta. Jos maa on kaupungin, niin muut kaupunkilaiset maksavat omasta pussistaan käyvän arvo ja saadun tuoton välisen erotuksen. Jos taas tontti on seuran, niin sitäkin hintaa voi verata vaihtoehtoiseen käyttöön, jonka seuran jäsenet tietenkin kärsivät nahoissaan.

  Ei ole tavatonta, että pieni ryhmä saa suuriakain etuja, jotka perustuvat esimerkiksi jäsenyyteen. Saatu etu on kuitenkin veronalaista tuloa. Jos minä esimerkiksi perustaisin yhtiöön veneseuran, joka ostaisi kalliin osakkeen ja perisi jäseniltä pienen vuokran, erotus olisi minulle tuloa. Verottaja puuttuisi siihen, mutta samaa voi tehdä ilman veroa, perustaa vain yhdistyksen tai säätiön.

  Moni säätiöhän onkin vain yritystoiminnan varhona. Kilapilukyky on aina parempi jos ei tarvitse niitä maksaa.

  Lukija

  Mun paatti on Jalostajan rannassa.Se on nykyisin yksityinen,entinen kaupungin omistama satama,jossa yrittäjä toimii vuokramaalla. Eihän sen venepaikan kokokaan ole iso,olisko tolppaväli reilu pari metriä ja pituus jossain 6 metrin hujakoilla,mutta se maksoi viime vuonna 130 euroa.Eihän se nyt mikään luksussatama ole,mutta portit toimivat kuitenkin läpyskällä ja kameravalvonta löytyy.Joka laiturilla on ovi,joka aukeaa ko.laiturin avaimella. Kelpaa mulle ja mun häkellyttävän komealle jahdille,kreikkalaisten tekemälle Finnsportti feikille 😮
  Enkä mä muutenkaan ole havainnut,että täällä veneilyyn liittyvät asiat olisivat sen kalliimpia kuin muuallakaan.Onhan kaikkialla jokainen veneilyyn liittyvä tarvike hinnoiteltu ”venelisällä”. Ei senpuoleen,kyllä nimimerkki ”JJ” on kyllä oikeassa Turun kaupungin hinnoittelussa tapahtuneesta noususta. Itse kyllä olisin valmis vähän maksamaan niin hyvistä paikoista,kuin kyseisessä satamassa on,mutta hinnannousu on aika napakka. Aisapaikka on aina aisapaikka tolppapaikkaan varrattuna.

You must be logged in to reply to this topic.

X