Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Navigointi iPadilla

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)

Home / Forums / Laituri / Navigointi iPadilla

 • Solei

  Hei! Osaako kukaan vastata, paljonko maksaa Tallinnaan Helsingistä mennessä, jos käyttää IPadissa navionicsin merikarttaa ja silloinhan pitää olla dataroaming päällä. Saunalahdesta sanottiiin että 1 megatavu siirrettyä tietoa maksaa 3 euroa. EU_datavartija varoittaa, kun on 61,5 euroa käytetty tekstiviestillä ja vaatii uutta latausta.

  MakkeE

  Valmiiksi Ipadiin. Minulla ainakin kartta toimii ilman nettiä, tosin on pelkkä wifi malli. Tarvitseeko tuo Ipad gps siis gsm:ää?

  Jussi

  Navionics käyttää gps:ää, kuten iSailor ja muutkin vastaavat ohjelmat. Muista vaan kun lähdet pidemmälle reissulle, että iPadia ei kannata pitää ainoana navigointijärjestelmänä. Liiallinen lämpö aiheuttaa blackoutteja kuten kova aallokkokin, jälkimmäinen johtunee jotekin laitteen kiihtyvyysantureista. Noista molemmista tilanteista on valitettavasti kokemusta. Muutoin molemmat ohjelmat toimivat tosi hyvin ja tarkasti.

  Solei

  [quote=”Solei”]Hei! Osaako kukaan vastata, paljonko maksaa Tallinnaan Helsingistä mennessä, jos käyttää IPadissa navionicsin merikarttaa ja silloinhan pitää olla dataroaming päällä. Saunalahdesta sanottiiin että 1 megatavu siirrettyä tietoa maksaa 3 euroa. EU_datavartija varoittaa, kun on 61,5 euroa käytetty tekstiviestillä ja vaatii uutta latausta.[/quote]

  [quote]

  Nortti

  Moro

  Ei se mitään maksa, jos on gps malli. GPS ei tarvitse 3G yhteyttä ollenkaan, kunhan olet ladannut kartat ko alueelta ennakkoon. Kartat kannattaa ladata WiFi yhteydessä ollessa.

  Juuri oltiin viikko välimerellä ja ipad+navionics toimi loistavasti, paljon paremmin kuin vuokraveneen oma Raymarin karttaplotteri. En käyttäny koko reissulla ollenkaan datayhteyttä, joissain vierassatamissa oli WiFi-yhteys käytössä nettiselailuun.

  Tryben

  Ainoa ”I” tuote minkä veneeseen hyväksyn on IDO. Ei ole kertaakaan jättänyt pulaan, ja joka kerta on perille löydetty.

  KariK
  Alkuperäinen kirjoittaja: Tryben
  Ainoa ”I” tuote minkä veneeseen hyväksyn on IDO. Ei ole kertaakaan jättänyt pulaan, ja joka kerta on perille löydetty.
  Ajja

  Useat plotterit toimivat windows ympäristössä. Sama pätee autoradioihin, joissa on navigaattori. Luotettavauus on kutakuinkin sama kuin windowsilla yleensä…
  I tuotteet ovat tuskin huonompia, mutta en usko, että paljon parempiakaan.

  mahahito

  Mikä noista iPad/iPhonen app;seista olis hyvä/paras sisävesille???Lähinnä Päijänteelle…

  tikkaha

  Käytin viime kesän iPadia kartan ja plotterin lisäksi. Lämmöstä aiheutuva blackout pitää ottaa helteellä huomioon. Kätevää oli mielesstäni pitää Padissa isompaa näkymää kuin plotterissa, jolloin hetkellisen herpaantumisen jälkeen ei pudonnut pahvikartalta. GPS on myös muutaman kerran vuosien mittaan kadottanut sijainnin hetkeksi, mutta ainakin yhden kokemuksen mukaan Glonass pysyi päällä, joten vähän niinkuin vyö ja henkselit. Vielä kun saisi näkymän menosuuntaan vauhtoehdoksi pohjoiselle. Onko tähän kellään vinkkiä ?

  JariP

  Veneessä on kiinteästi Raymarine E7. Lisäksi ”varaplotterina” on tuo mainittu iSailor joka toimii sekä iPhonessa että iPadissa samaan hintaan. Lisäksi voi
  ottaa Raymarine näytön iPadille jos vaikka sisällä haluaa nähdä saman näytön tai ohjata E7:aa. iPad ei todellakaan ole ensisijainen plotteri minusta. Vaikka
  olisi vesisuojukset, ei näyttö tahdo kunnolla näkyä auringonpaisteessa.

  Jos plotteri käyttää online karttaa, kannattaa harkita Soneran liittymää koska heillä sama data/puhe paketti toimii baltiassa ja pohjoismaissa.

  Tapani Mylly

  Ipadin kanssa pieni ongelma on myös se, että polarisoivilla laseilla ei näe ruudun kuvaa joka kulmasta. Alkaa pidemmän päälle hatuttaa. Muutenhan tuo Navionicin ohjelma tuntuis ainakin olevan erinomaisen hyvä.

  Kramer100

  Onko kellään tietoa, saako Navionicsissa käännettyä karttanäkymää head up muotoon?

  Mites SeaPilot, onko kellään kokemuksia? Vaikkuttaisi speksien perusteella ihan pätevältä.

  Sophie

  iPadin etu on, että sillä katsoo myös jalkapallomatsit. 🙂

  Minulla on iPadissa SailMate-niminen ohjelma. Sen paikannus jämähti kerran viime reisulla ja herätys vaati sovelluksen uudelleen käynnistyksen. Tämä on tietenkin hieman ikävää räpläämistä, kun samalla pitäisi venettäkin ohjata.

You must be logged in to reply to this topic.

X