Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Veneen kiinnitys laituriin

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

Home / Forums / Ankkuripaikka / Veneen kiinnitys laituriin

 • Lukija

  Kun vene on kiinnitettynä laituriin, jossa on puomit, kannattaako kiinnitysköydet laittaa tiukalle vai jättää hiukan löysää?

  Lukija

  Köysiin, varsinkin eteen kannatta aisapaikallakin jättää hieman löysää eli niitä ei kannata pingottaa aivan täysin tiukaksi. Aallot nostavat kantavaa keulaa melko voimakkaasti ja jos köydet ovat turhan kireällä, ne vain turhaan repivät keulan knapeja ainakin silloin kun köysissä ei ole joustimia. Aisapaikalla tosin köysiin ei tarvitse yleisesti ottaen niin paljon löysää kuin muulloin.

  Lukija

  Laita joka tapauksessa ne joustimet (kumiset) ainakin niihin keulan kiinnitysköysiin. Silloin ei ole niin tarkkaa ja homma toimii.

  Lukija

  Olen useinkin jättänyt joustimet pois 12 ton veneestä, koska silloin yksinpurjehtijan on helpompi vetää köysilenkki kannelta kannelle. Kerran kuitenkin aallon sysäys napsautti lyhyen 12 mm springin poikki. http://www.snoopy.fi

  Lukija

  Joustimet säästävät veneen knaappeja, laiturin kiinnikkeitä ja köysiä. En ole koskaan jättänyt joustimia pois 18t veneestä koska paino on riittävä irrottamaan jonkun kiinnikkeistä, todennäköisesti ensimmäisenä laiturista.

  On valtava ero kuormassa siinä, venyykö köysi kaksi senttiä vai joustimen avulla 10-15cm. Kuten olet huomannut, köysi voi mennä poikki, kun ensin joustavuus vedetään pois liialla kuormalla ja kuoleutuneeseen köyteen tulee nykäisy. Silloin köysi ei enää kestä läheskään nimeliskuormaansa.

  Lukija

  Ainakin osa venesatamista vaatii joustimet köysiin ilmeisesti laituria säästäkseen. Näin myös omassa satamassani Turussa,mutta eipä niitä silti hirveästi siellä näy…

You must be logged in to reply to this topic.

X