Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Pinnapilotti

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Home / Forums / Masto / Pinnapilotti

 • Hyvällätuulella

  Terve, onko kellään kokomuksia pinnapilotista n.26 jalkaiseen veneeseen?
  Asiallisista vastauksista kiitollinen.

  aragorn

  Ensimmäinen veneeni oli 21ft. seuraava 29 ja nyt 33 jalkaa, painot 1500, 2700 ja nyt 4200 kiloa, kaikki eväkölisiä. Ensimmäisissä kahdessa, nykyään nimellä Raymarine 1000 ja nykyään mallia 2000. Kevyellä kelillä toimivat kaikkiin tuulen suuntiin kohtuullisen hyvin, mutta kovassa myötäisessä sitä ei voi käyttää. Syy kovassa tuulessa on siinä, että pilotti korjaa suunnan vasta kun nokka on selvästi muuttanut suuntaa, elikä se on aina hitusen myöhässä jolloin virhe kasvaa koko ajan. Kaikki veneeseen suunnitellut normaalit pilotit toimivat samoin. En usko, että markkinoilla on samanlaisia pilotteja kuin lentokoneissa, niissä on kiihtyvyysanturit, jotka korjaavat valitun suunnan heti kun nokka yrittää poiketa valitusta kurssista.
  Tässä tätä, ettet pety. Kaikesta huolimatta hanki ihmeessä pilotti, se helpottaa veneen käsittelyä purjeiden kanssa pelatessasi ja koneella ajaessasi.
  Muista kuitenkin tähystys.
  =)

  meriukko

  Kova/puuskainen suora myötäinen on noille ongelmallista, muutoin aivan fantastinen laite. Kovemmassakin kelissä ihan hyvin ajelee. Meillä kaksi pientä lasta vaimon lisäksi kesäreissuilla ja siinä kyllä autopilotti auttaa todella monissa kohdissa. Spinnunnostot yksin jäisi käytännössä tekemättä ilman sitä. Lisäksi laite toimii tosi kätevänä ruorilukkona vaikkei autoa kytkisi edes päällä.

  Aivan ehdoton laite minusta.

You must be logged in to reply to this topic.

X